Seminář archivního filmu ostří na Herzoga

Vydáno: 17.03.2011 11:07 - Jana Bébarová | foto: Facebook tvůrce

Proběhne od 5. do 8. května v Uherském Hradišti
Werner Herzog ve filmu Cave of Forgotten DreamsOsobnost světoznámého německého režiséra Wernera Herzoga bude tématem chystaného 13. Semináře archivního filmu, který se uskuteční od 5. do 8. května v Uherském Hradišti. Organizátoři akce lákají nejen na jeho hrané filmy, ale i na jeho dokumentární tvorbu, která - ač tvoří značnou část jeho rozsáhlé filmografie - je u nás poněkud upozaďovaná.
V centru pozornosti Semináře bude především Herzogova spolupráce s kontroverzním hercem Klausem Kinskim, s nímž v průběhu patnácti let natočil pět snímků (Aguirre, hněv Boží, Upír Nosferatu, Woyzeck, Fitzcarraldo a Zelená kobra). V Hradišti bude rovněž promítán Herzogův dokument Můj milovaný nepřítel, v němž vzpomíná na problematickou povahu Kinského a na jejich nelehkou spolupráci. Tu na festivalu připomene i dokument Lese Blanka Břímě snů o svízelném natáčení snímku Fitzcarraldo.
Diskutovat o Kinském přijede do Uherského Hradiště německý režisér Peter Geyer, autor knihy esejí o Kinském a správce jeho pozůstalosti, který zde osobně uvede dokument Jesus Christus Erlöser, v němž Kinski plně odhaluje svou tvář šílence.
Bližší informace o programu najdete na webových stránkách Semináře nebo na jeho Facebooku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY