Startuje Knightfall - seriál, jehož kulisy shořely na Barrandově

Vydáno: 07.12.2017 11:54 - Jakub Kos | foto: HBO

Výpravný seriál Knightfall, do češtiny překládaný jako Soumrak templářů, startuje již dnes na HBO. Historické drama, natáčené mimo jiné na pražských barrandovských ateliérech, má velká očekávání.
V pondělí 4.12. se konala v pražském Světozoru slavnostní premiéra prvních dvou epizod seriálu Knightfall, který se na obrazovky stanice HBO dostane již dnes večer. Dílů bude celkem deset, na odvysílání toho posledního si musíme počkat až do února.

Scénáře se ujali nepříliš známí Don Hanfield a Richard Rayner, kteří na něm pracovali přes tři roky. První dvě epizody režíroval Douglas Mackinnon, který má na svědomí některé epizody Pána času anebo Sherlockovu Přízračnou nevěstu. V hlavní roli uvidíme Toma Cullena, tedy Anthony Gillinghama z Panství Downton.

Je možné, že právě Knightfall proslaví Česko jako natáčecí lokaci, jelikož valná část byla natáčena právě u nás. Kulisy byly postaveny v barrandovských ateliérech a minulý rok k velkému neštěstí shořely, škody dosáhly sto milionů korun. Dále probíhalo natáčení v Průhonicích, Doksanech, na vodním hradě Švihov anebo přímo v pražském Starém Městě, které imitovalo prostředí středověké Paříže. V Česku se natáčely i další filmové či seriálové pecky - oblíbená Borgia, druhá série Legends anebo bondovka Casino Royale. Kromě Barrandova se natáčelo tři dny v chorvatském Dubrovníku.

Seriál se noří hluboko do světa utajovaného templářského bratrstva. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s francouzským králem až po zradu nebyl jejich příběh odvyprávěn tak uceleně jako nyní.

Oficiální trailer výpravného seriálu Soumrak templářů


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY