TOP 20 ČR: severský Sněhulák zmrazil konkurenci

Vydáno: 17.10.2017 16:00 - | foto: facebook tvůrce

Z prvního místa hned po týdnu vymetla Blade Runner 2049 adaptace Nesbøho detektivky Sněhulák, i přes rozpačité ohlasy kritiků. Na třetí místo se nově vyhoupli animovaní poníci v My Little Pony Film.
Ana de Armas ve filmu Blade Runner 2049 / Blade Runner 2049Pro kritiky se velkým zklamáním stala britsko-norská adaptace detektivního románu Sněhulák od Joa Nesbøho, která do kin vstoupila minulý týden. Za uplynulý víkend se na ni ale i přes nepříznivé přijetí přihrnulo ohromné množství českých diváků, a to necelých 6 milionů, což bezpečně stačilo ke katapultaci novinky do prvního místa. Detektivka tak dopadla hned před dlouho očekávaný sequel Blade Runner 2049 navazující na slavnou osmdesátkovou klasiku po více jak 30 letech. S poklesem tržeb o 50 % se toto sci-fi Denise Villeneuvea tedy nezvládlo udržet ve vedoucí pozici a získalo "pouze" 3,4 milionu. Snadno však ještě zastavilo přílet slavných poníků v My Little Pony Film, kteří se jako mnohé jiné hračky letos podívali na velká plátna. Po minulé předpremiéře si šáhli jen na 1,8 milonu a museli tak ještě bojovat o sražení minule stříbrného dramatu Hora mezi námi s Kate Winslet a Idrisem Elbou.

Kingsman: Zlatý kruh již klesl pod hranici jednoho milionu a v patách měl nejúspěšnější horor roku, adaptaci To, spolu s francouzskou komedií Alibi na klíč, které od sebe dělily jen stovky několika diváků. Obrovský pád potkal kvůli animované konkurenci taktéž francouzská Esa z pralesa, jež sletěla z druhé příčky až na osmou. Do vrchní poloviny se k nim ještě vtisklo Wind River a jeden z mnoha legových spin-offůLEGO® Ninjago® film

Jiří Macháček ve filmu  / Zahradnictví: DezertérO dost méně úspěšný druhý díl ze ságy Zahradnictví: Dezertér se po třech týdnech již ocitl na jedenáctém místě v závěsu s další tuzemskou tvorbou, Po strništi bos, z nichž jsou oba prequely k slavným českým snímkům. O něco si pohoršilo i Amityville: Probuzení a animovaná verze nejslavnější české loutky, Hurvínka a kouzelného muzea. Patnácté místo patřilo Emoji ve filmu, jenž snadným vyjádřením svých emocí překonali jak romantickou komedii Který je ten pravý?, režijní debut dcery Nancy Meyers, tak Velkou oříškovou loupež 2. Osmnáctý zůstal od minula Já, padouch 3 a na posledních dvou místech otevřely neúspěšně premiéry švédského Čtverce a českých, dlouho chystaných 8 hlav šílenství, v nichž Aneta Langerová hraje ruskou básnířku.

1. Sněhulák - 5,7 mil. (premiéra)
2. Blade Runner 2049 - 3,4 mil.
3. My Little Pony Film - 1,8 mil. (premiéra)
4. Hora mezi námi - 1 mil.
5. Kingsman: Zlatý kruh - 912 tis.
6. To - 815 tis.
7. Alibi na klíč - 770 tis.
8. Esa z pralesa - 734 tis.
9. Wind River - 631 tis.
10. LEGO® Ninjago® film - 564 tis.

11. Zahradnictví: Dezertér - 542 tis.
12. Po strništi bos - 492 tis.
13. Amityville: Probuzení - 324 tis.
14. Hurvínek a kouzelné muzeum - 317 tis.
15. Emoji ve filmu - 270 tis.
16. Který je ten pravý? - 232 tis.
17. Velká oříšková loupež 2 - 165 tis.
18. Já, padouch 3 - 154 tis.
19. Čtverec - 76 tis. (premiéra)
20. 8 hlav šílenství - 75 tis. (premiéra)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY