Box office: To se vznáší nad novinkami

Vydáno: 18.09.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: New Line Cinema

Kingovská adaptace To neměla žádnou konkurenci a bez problému obhájila první místo žebříčku Box Office i týden po premiéře. Novinky Americký zabiják a matka! neměly šanci.
Fotografie z filmu To / ItAni týden od premiéry hororu To nepolevil zájem o tuto podařenou adaptaci krále hororu Stephena Kinga. To vydělalo za druhý víkend dalších 60 milionů, což nemělo absolutně žádnou konkurenci. Týden od premiéry tak vydělalo už 218 milionů, což je enormní číslo, které většinou náleží jen marvelovským blockbusterům nebo DC komiksovkám, ale u nízkorozpočtového hororu (rozpočet 35 mil.) jde o naprostý fenomén. Jde o bezkonkurenčně nejúspěšnější kingovskou adaptaci (druhá je Zelená míle s tržbami 136,8 mil.) a vlastně o jeden z největších a nejneočekávanějších trháků tohoto roku. Zvláště při srovnání s Temnou věží, která měla premiéru tři týdny před To a naprosto propadla.

To se stalo po pouhých osmi dnech od premiéry komerčně nejúspěšnějším filmem měsíce září vůbec. Až do premiéry To držel tento rekord Krokodýl Dundee s číslem 174,8 mil. To také brzy překoná letitý rekord. který drží legendární Vymítač ďábla jako nejvýdělečnější horor všech dob s kategorií eR. Celosvětově pak To vydělalo už 371 milionů

Fotografie z filmu Americký zabiják / American AssassinNa druhém místě se umístil Americký zabiják, který utržil jen necelých 15 milionů, což je zhruba stejně, kolik utržil první John Wick. Jako zklamání se dá označit otvírák druhé novinky, hororu matka!, která otevřela jen za 7,5 milionu. Zbytek žebříčku je kopií předchozího víkendu, kdy snímky, které se umístily od druhého do osmého místa, jsou nyní čtvrté až desáté. Jejich seznam si můžete prohlédnout v žebříčku pod článkem. 

Příští víkend bude mít To vážnou konkurenci v podobě druhého Kingsmana. Spolu s ním otevřou animák LEGO® Ninjago® film a horor Friend Request.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 15. ZÁŘÍ 2017

 1. To 60 mil.
 2. Americký zabiják 14,8 mil. (novinka)
 3. matka! 7,5 mil. (novinka)
 4. Který je ten pravý? 5,3 mil.
 5. Zabiják & bodyguard 3,5 mil.
 6. Annabelle 2: Zrození zla 2,6 mil.
 7. Wind River 2,5 mil.
 8. Balerína 2,1 mil.
 9. Spider-Man: Homecoming 1,8 mil.
10. Dunkerk 1,3 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY