Box Office: Horor To trhal kasovní rekordy

Vydáno: 11.09.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: New Line Cinema

Horor To utržil neuvěřitelných 117 milionů za tři dny, čímž se rázem zapsal do historických tabulek, když pokořil hned několik rekordů. Více se o nich dočtete v pravidelné rubrice Box Office.
Bill Skarsgård ve filmu To / ItTak tohle čekal asi málokdo. Zatímco Temná věž kasovně propadla, když otvírala na začátku srpna, jiná kingovská adaptace, To trhala při premiéře rekordy, když během tří dnů utržila masivních 117 milionů. Jde o třetí nejlepší otvírák tohoto roku. Lépe už otevřeli tento rok jen Strážci Galaxie Vol. 2 a Kráska a zvíře, dva z největších letošních trháků. A nyní k těm rekordům. Jde o nejlepší otvírák pro horor s přístupností eR, když skoro zdvojnásobil předchozí rekord, který držel horor Paranormal Activity 3 s číslem 52,5 mil.

Ve skutečnosti je 117 milionů utržených jen za tři dny už nyní pátý nejlepší výsledek v kategorii hororů. Dá se docela klidně předpokládat, že To za několik týdnů pokoří i tento rekord a stane se nejlépe vydělávajícím hororem všech dob. Prvenství dosud držel a zatím ještě drží už mnoho let legendární horor Vymítač ďábla s tržbami 232 milionů. To stanovilo také rekord v oblasti nejlepších otvíráků měsíce září, který předtím držel Hotel Transylvánie 2 s 48,5 miliony a pokořilo také nejlepší podzimní otvírák, který před ním držela Gravitace s 55,7 miliony. Zaznamenalo také druhý nejlepší otvírák vůbec v kategorii nepřístupných filmů s ratingem eR. Před ním už lépe otevřel jen loňský Deadpool (otvírák za 132,4 mil.).

Fotografie z filmu Annabelle 2: Zrození zla / Annabelle: CreationNakonec má To páté místo v rozdílu mezi prvním a druhým místem, na kterém skončila druhá novinka týdne, komedie Který je ten pravý?, která otevřela jen za 9 milionů. Rozdíl mezi nimi (prvním a druhým) je přes 108 milionů. Po třech týdnech v čele se Zabiják & bodyguard musel spokojit s třetím místem. Za tři týdny od premiéry utržil 65 milionů. Annabelle 2: Zrození zla na čtyřce utržila za 4 týdny od premiéry 96 milionů.

Wind River na pětce utržil za pět týdnů 25 milionů, což je pro tento nízkorozpočtový nezávislý snímek slušný úspěch. Zbytek žebříčku obsadily snímky BalerínaSpider-Man: HomecomingDunkerkLoganovi parťáci a Emoji ve filmu. Další rekord se podařilo pokořit animáku Já, padouch 3, který se jako třetí letošní snímek zařadil po bok filmů Kráska a zvíře a Rychle a zběsile 8, když překonal hranici jedné miliardy celosvětově. 

Příští víkend budou mít premiéru tři filmy: drama All I See Is You, akční Americký zabiják a horor matka!.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 8. ZÁŘÍ 2017

 1. To 117,1 mil. (novinka)
 2. Který je ten pravý? 9 mil. (novinka)
 3. Zabiják & bodyguard 4,8 mil.
 4. Annabelle 2: Zrození zla 4 mil.
 5. Wind River 3,2 mil.
 6. Balerína 2,5 mil.
 7. Spider-Man: Homecoming 2 mil.
 8. Dunkerk 1,9 mil.
 9. Loganovi parťáci 1,8 mil.
10. Emoji ve filmu 1 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY