Kinopremiéry: Zabiják a bodyguard přicházejí po strništi bos

Vydáno: 16.08.2017 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasnou tuzemskou událostí poloviny srpna v kinech je premiéra svěrákovské komedie Po strništi bos, která je prequelem slavné Obecné školy. Jedinou konkurencí jí je akční komedie Zabiják & bodyguard.
Zabiják & bodyguard (The Hitman's Bodyguard) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Zabiják & bodyguard / The Hitman's BodyguardAkční komedie je jednou velkou neznámou a může dopadnout v podstatě jakkoli. Plakát je zábavnou variací a nejspíš i parodií dnes už legendárního Osobního strážce a ostatně celý snímek vypadá, že bude velkou odlehčenou podívanou, která bude spoléhat na břitké dialogy a chemii mezi dvěma hlavními představiteli, jimiž jsou Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds. Mimo nich se pak ze známějších tváří objeví ještě Gary Oldman, Salma Hayek nebo Richard Price. O režii se postaral talentovaný Patrick Hughes, jehož nepříliš rozsáhlá filmografie není kvalitativně úplně vyrovnaná. Uvidíme tedy, jak to celé dopadne a zda půjde o vtipnou komedii, nebo polotrapnou záležitost. O moc jinak to totiž být nemůže. Rozporuplná premiéra týdne.

Synopse: Nejlepší bodyguard na světě dostává nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby včas soudní řízení stihli, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si tak trochu lezou na nervy.

Zajímavost: Snímek se částečně natáčel v Amsterodamu.

Oficiální český trailer filmu Zabiják & bodyguard / The Hitman's Bodyguard
Po strništi bos (Bioscop)

Plakát filmu  / Po strništi bosPo dlouhých měsících čekání se konečně do kin dostává nový film režiséra Jana Svěráka, který scénář napsal společně se svým otcem Zdeňkem a navíc jde o prequel slavné a oblíbené Obecné školy. Už jen tyto informace stačí k tomu, že téměř jistě půjde o velký domácí komerční hit, což potvrzují i první ohlasy, které nejsou úplně nadšené, ale hovoří o typicky svěrákovském filmu s laskavým humorem, v němž jsou špatné věci dost uhlazené, což pořád ještě funguje. V obsazení se objeví další divácké jistoty v podobě Ondřeje VetchéhoTerezy VoříškovéJana TřískyOldřicha Kaisera nebo Zuzany Stivínové. O moc víc už nemá smysl psát, protože tohle je jednoznačná sázka na jistotu, která bude začátkem příštího roku určitě bojovat o nějaké to ocenění. Tuzemská premiéra léta.

Synopse: Během Protektorátu je rodina malého Edy Součka (Alois Grec) donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Malá městská rodina se tak musí rázem přizpůsobit novému prostředí a také soužití pod jednou střechou s tetou (Petra Špalková) a jejími příbuznými, mezi nimiž je i přísný dědeček (Jan Tříska). Eda navíc musí najít a obhájit své místo v místní klukovské partě, jejíž svět je naprosto rozdílný od toho městského.

Zajímavost: Dialogy filmu napsal Zdeněk Svěrák, zbytek už pak obstaral sám režisér.

Originální trailer filmu Po strništi bos


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY