Režisér Deadpoola Tim Miller natočí "Neuromancer"

Vydáno: 10.08.2017 17:25 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Režisér komerčně úspěšného komiksového snímku Deadpool Tim Miller natočí filmovou adaptaci kyberpunkové knihy Neuromancer od Williama Gibsona.
Ryan Reynolds ve filmu Deadpool / DeadpoolRežisér Tim Miller natočil minulý rok komerčně neobyčejně úspěšný spin-off X-Men Deadpool. Miller měl pak sice smůlu, protože přišel o režii dvojky, ale studio Fox pro něj nyní našlo nový projekt, který by měl zpracovat, a tím je filmová adaptace kultovní knihy kyberpunku Neuromancer od spisovatele Williama Gibsona. Produkovat bude stejně jako u Deadpoola Simon Kinberg. V ději knihy z roku 1984 se poprvé vyskytly pojmy jako kyberprostor, virtuální realita, umělá inteligence, Matrix nebo Internet, které jsou dnes zcela běžné.

Studio nyní musí najít scenáristu, který knihu pro filmové zpracování adaptuje. Neuromancer byl na programu adaptací už roky. V minulosti ho měli natočit Joseph Kahn a Vincenzo Natali. Neuromancer ale nejspíš nebude Millerovým dalším projektem. Ten nyní pracuje s Davidem Ellisonem a Jamesem Cameronem na novém rebootu Terminátora. Cameron získá jeho filmová práva na příští rok, a na jaře by mělo natáčení nového Terminátora začít.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY