Box Office: Dunkerk odrazil útok Emotikonů i Blondýny

Vydáno: 31.07.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Nolanův válečný Dunkerk obhájil první místo z minulého týdne, když odrazil nápor obou novinek, kterými byli Emoji ve filmu a Atomic Blonde: Bez lítosti.
Mark Rylance ve filmu Dunkerk / DunkirkDunkerk je nakonec i druhý víkend po premiéře na čele žebříčku Box Office, když za druhý víkend vydělal dalších 28 milionů, což jeho tržby za týden po premiéře zaokrouhlilo na 102 milionů. S dalšími 131 miliony ze světa jsou tak tržby Dunkerku po jednom týdnu na sumě 234 milionů.

Na dvojce se umístila první z novinek, animák Emoji ve filmu, který otevřel za 25,6 milionu. Mezi druhou novinku se ještě na trojce dokázala vklínit komedie Girls Trip, která minulý víkend otevřela za Dunkerkem na druhém místě. Na tuto komedii se chodí, což dokazuje dalších 20 milionů a 65 milionů za týden od premiéry.

Charlize Theron ve filmu Atomic Blonde: Bez lítosti / Atomic BlondeAž čtvrtá je akční novinka Atomic Blonde: Bez lítosti, která otevřela za 18,5 milionu. Režisér David Leitch, který tuto novinku režíroval, se před třemi roky uvedl s akčním snímkem John Wick, který otevřel za 14,5 milionu. Na rozdíl od Johna Wicka, kterého s ním spolurežíroval Chad Stahelski, je ale "Atomic Blonde" jeho první samostatnou režií.

Pátý je Spider-Man: Homecoming, který čtvrtý víkend od premiéry vydělal v amerických kinech skoro 300 milionů. Naopak šestá Válka o planetu opic se za třetí víkend od premiéry zastavila na necelých 120 milionech, což je zatím nejméně z celé této nové série. 

Cara Delevingne ve filmu Valerian a město tisíce planet / Valerian and the City of a Thousand PlanetsŠestý Já, padouch 3 dokázal za pět týdnů vydělat už 230 milionů. To sedmý Valerian a město tisíce planet se může zatím "pochlubit" jen tím, že jde o dosud největší propadák Luca Bessona. Blockbuster za 177 milionů vydělal za týden od premiéry jen 30 milionů.

Naopak skromný Baby Driver vydělává slušně, což dokazuje i 92 milionů za pět týdnů od premiéry. Na chvostu nejlepší desítky je Wonder Woman, která měla v amerických kinech obrovský úspěch, což dokazuje i skoro 400 milionů na tržbách.

Příští víkend otevře Temná věžKidnap a do široké distribuce pronikne Detroit, který tento víkend otevřel jen v 20 kinech.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 28. ČERVENCE 2017

 1. Dunkerk 28,1 mil.
 2. Emoji ve filmu 25,6 mil.  (novinka)
 3. Girls Trip 20 mil.
 4. Atomic Blonde: Bez lítosti 18,5 mil.  (novinka)
 5. Spider-Man: Homecoming 13,4 mil.
 6. Válka o planetu opic 10,3 mil.
 7. Já, padouch 3 7,7 mil.
 8. Valerian a město tisíce planet 6,8 mil.
 9. Baby Driver 4 mil.
10. Wonder Woman 3,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Valerian (BP, 31.07.2017 19:48) Reagovat

    ... problém s týmto filmom je to, že je to európsky film, a zdegenerovaní Američania odmetajú sledovať európske filmy s európskymi hercami, a masívne hltajú svoje americké sračky.

    Naproti tomu, aj európski diváci sú tak zmagorení americkou propagandou, že všetko americké je, resp. sa nám podsúva ako supermegacool, a máme iba toto sledovať a nič len americkí herci sú tí najlepší, a v Ázii, pokiaľ to tiež nie je Amerika, alebo nejaká ázijská hviezda, rovnako nemajú záujem sledovať Európu a európskych hercov,

    Pritom ten film sa na nič iné nehrá, ako na neamerickú-nekomixovú sci-fi, s pôsobivejšími postavami, témami a svetmi.
    Ale hlavne že Strážcovia galaxie boli supermegacool..., lebo takto nám to americká propaganda servíruje....

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY