Box Office: Dunkerk bere prvenství

Vydáno: 24.07.2017 06:00 - Václav Limberk | foto: Vertical Ent.

Nolanův válečný snímek Dunkerk opanoval vrchol žebříčku Box Office za právě uplynulý víkend. Špatně si nevedla ani novinka Girls Trip. Zato blockbusterové sci-fi Valerian a město tisíce planet propadlo.
Fotografie z filmu Dunkerk / DunkirkNolanův válečný snímek Dunkerk otevřel za 50,5 milionů, což mu ale stačilo na první místo žebříčku Box Office za právě uplynulý víkend. Dalších 55 milionů utržil Dunkerk v zahraničí, takže skoro 106 milionů za víkend je velmi slušný výsledek. Otevřel dokonce lépe než předchozí Nolanův sci-fi snímek Interstellar, který před třemi roky otevřel za 47,5 milionu. 

Druhé místo patří překvapivě komedii Girls Trip, která otevřela za 30,3 milionu, což je vůbec nejlepší letošní výsledek pro komedii. V Girls Trip se čtveřice kamarádek vydává do New Orelans na hudební festival. Jde o nejlepší otvírák pro režiséra Malcolma D. Lee, který natočil snímky jako Scary Movie 5 nebo The Best Man Holiday.

Fotografie z filmu Valerian a město tisíce planet / Valerian and the City of a Thousand PlanetsTřetí je Spider-Man: Homecoming, který třetí víkend od premiéry utržil už 251 milionů a dalších 260 ve světě. Minule první Válka o planetu opic je druhý víkend od premiéry čtvrtá a na kontě má necelých 100 milionů. Na pětce skončilo ambiciózní blockbusterové sci-fi Luca Bessona Valerian a město tisíce planet, které propadlo, když otevřelo jen za 17 milionů. Besson měl v Americe úspěch se svým předchozím sci-fi Lucy (otvírák za 44 mil.), ale na adaptaci francouzského komiksu v Americe zvědaví nebyli. "Valeriana" tak můžou zachránit už jen tržby ze zahraničí, které ale dosud nejsou známy.

Wonder Woman s tržbami 389 milionů překonala i Strážce Galaxie Vol. 2 a stala se nejúspěšnějším letním hitem. Příští víkend pak otevřou dvě novinky. První je akční thriller Atomic Blonde: Bez lítosti, druhou pak animovaný Emoji ve filmu

BOX OFFICE: VÍKEND OD 21. ČERVENCE 2017

 1. Dunkerk 50, 5 mil. (novinka)
 2. Girls Trip 30, 3 mil. (novinka)
 3. Spider-Man: Homecoming 22 mil.
 4. Válka o planetu opic 20, 4 mil.
 5. Valerian a město tisíce planet 17 mil. (novinka)
 6. Já, padouch 3 12, 7 mil.
 7. Baby Driver 6 mil. 
 8. Pěkně blbě 5 mil.
 9. Wonder Woman 4, 6 mil.
10. Wish Upon 2, 4 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY