Box Office: Opice porazily Spider-Mana

Vydáno: 17.07.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: CinemArt

Válka o planetu opic převzala prvenství žebříčku Box Office po novém Spider-Manovi, i když se ani zdaleka nejedná o takový hit, jak se předpokládalo.
Fotografie z filmu Válka o planetu opic / War for the Planet of the ApesNejnovější díl "opičí" trilogie, Válka o planetu opic otevřel za 56,5 milionu, což je zhruba stejný výsledek (ve skutečnosti o malinko lepší) jako v případě prvního dílu Zrození Planety opic (otvírák cca 55 mil.), ale je to o poznání méně než v případě dvojky Úsvit planety opic, která otevřela za cca 73 mil. Přesto brala "Válka" první místo, když na dvojku odsunula nového Spider-Mana, který za druhý víkend vydělal dalších 45 milonů. Druhý víkend od premiéry tak Spider-Man utržil už skoro 210 milionů a dalších 261 má ze světa.

Třetí je Já, padouch 3, který si vede velmi dobře a za třetí víkend od premiéry už utržil skoro 190 milionů. Dalších 431 milionů ze světa už jeho celkové tržby zaokrouhlují na skoro 620 milionů. Je jasné, že série "Padouchů" jen tak neskončí. Čtvrtý je Baby Driver, který si stále udržuje solidně stabilní pozici a v rámci možností i dobře vydělává. Domácí tržby skoro 73 milionů za třetí víkend od premiéry jsou toho dobrým důkazem.

Joey King ve filmu  / Wish UponNa pětku z minule osmého místa vystoupala komedie Pěkně blbě, která po třítýdenním běhu v omezeném počtu kopií expandovala, což mělo za následek zvýšení tržeb na 7,6 milionu. Nezávislá komedie se tak může pochlubit už 16 miliony na tržbách, což je pro tuto nezávislárnu jistě nečekaný úspěch. 

Wonder Woman je za posledních sedm týdnů stálicí top 10 a nejinak je tomu i nyní. Minule čtvrtá, tento víkend šestá. Rekordní domácí tržby 380 milionů a celosvětové už skoro 770 milionů. Na sedmičce se umístil horor Wish Upon, druhá novinka, která nepřekvapila s průměrným otvírákem za 5,5 milionu. Zbytek topky okupují Auta 3Transformers: Poslední rytíř a Hráčské doupě.

Příští víkend se o první místo poperou dvě novinky, válečný Dunkerk a sci-fi Valerian a město tisíce planet, které doprovodí komedie Girls Trip.  

BOX OFFICE: VÍKEND OD 14. ČERVENCE 2017

 1. Válka o planetu opic 56,5 mil. (novinka)
 2. Spider-Man: Homecoming 45,2 mil.
 3. Já, padouch 3 18,9 mil.
 4. Baby Driver 8,7 mil.
 5. Pěkně blbě 7,6 mil.
 6. Wonder Woman 6,8 mil.
 7. Wish Upon 5,5 mil. (novinka)
 8. Auta 3 3,1 mil.
 9. Transformers: Poslední rytíř 2,7 mil.
10. Hráčské doupě 1,8 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY