TOP 20 ČR: Transformeři závodili s pixarovskými Auty

Vydáno: 29.06.2017 07:30 - | foto: facebook tvůrce

Víkend v kinech znamenal soupeření o každého diváka mezi Transformers: Poslední rytíř a Auty 3, jejichž střet nechal za sebou Piráty z Karibiku: Salazarovu pomstu.
Fotografie z filmu Auta 3 / Cars 3Nejnovější přírůstek do neustále se rozrůstající franšízy Transformers: Poslední rytíř, která vznikla a stále pokračuje pod vedením režiséra Michaela Baye, byl vpuštěn do kin. S hromadou akce, hvězd a hereckou legendou Anthonym Hopkinsem tak snímek snadno překonal animovaná Auta 3, za něž se do trojice vítězů vtiskl další snímek ze slavné série, Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta znamenající dlouho očekávaný návrat milované postavy Jacka Sparrowa. Předpremiérový týden těsně pod stupně vítězů dostal Já, padouch 3, je tedy více než jasné, že za týden bude právě tento titul největším konkurentem.

Celkem zdatně bodovala i ženská komedie Holky na tahu, která snadno překonala další béčkovou jednohubku Pobřežní hlídku vycházející z původní televizní předlohy. Mnohem větší pokles potkal předělávku Mumie, která tento měsíc neslavně odstartovala nově vzniklý Dark Universe. I přes velké ztráty tržeb se však v top desítce udržela Wonder Woman a Mimi šéf s opět desatými Špunty na vodě.

Rosamund Pike, Jason Clarke ve filmu Smrtihlav / HHhHDruhou polovinu tak započal historický Smrtihlav, který spolu s Strážci Galaxie Vol. 2 byl vypuzen z vrchní poloviny žebříčku. Za něj se naskládala většina déle promítaných titulů jako Král Artuš: Legenda o meči, nejnovější Šmoulové: Zapomenutá vesnice, již opomíjený Vetřelec: Covenant a snímek z Itálie Naprostí cizinci. Daleko ještě neodpluly Příšerky pod hladinou, za které se z minulého 7. místa propadl thriller Extrémní rychlost. O poslední dvě místa se podělily pohádky Kráska a zvíře a Anděl Páně 2.

1. Transformers: Poslední rytíř - 6,6 mil. (premiéra)
2. Auta 3 - 2,8 mil.
3. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta - 2,3 mil.
4. Já, padouch 3 - 1,5 mil. (předpremiéra)
5. Holky na tahu - 1, 5 mil. (premiéra)
6. Pobřežní hlídka - 1,1 mil.
7. Mumie - 979 tis.
8. Wonder Woman - 642 tis.
9. Mimi šéf - 308 tis.
10. Špunti na vodě - 232 tis.

11. Smrtihlav - 161 tis.
12. Strážci Galaxie Vol. 2 - 161 tis.
13. Král Artuš: Legenda o meči - 129 tis.
14. Šmoulové: Zapomenutá vesnice - 113 tis.
15. Vetřelec: Covenant - 109 tis.
16. Naprostí cizinci - 81 tis.
17. Příšerky pod hladinou - 73 tis.
18. Extrémní rychlost - 72 tis.
19. Kráska a zvíře - 53 tis.
20. Anděl Páně 2 - 21 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY