TOP 20 ČR: třetí Auta předjela Sparrowovu loď

Vydáno: 21.06.2017 16:00 - | foto: facebook tvůrce

Pixar se se svou novinkou, pokračováním Auta 3 ujal, jak to tak bývá, vedení. Sesadil po třech týdnech Piráty z Karibiku, za nimiž zůstal remake Mumie.
Kaya Scodelario, Johnny Depp ve filmu Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta / Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No TalesRok 2017 znamenal návrat pro Auta 3, která se dočkala od Pixaru kompletní trilogie vznikající od roku 2006. Po Johnu Lasseterovi převzal režisérský post nad animovanou sérií Brian Fee, který doručil kriticky přijatý sequel o stárnoucím Blesku McQueenovi, za nějž v českých kinech získal během víkendu 9 milionů. Sesadit se jim tak podařilo přes měsíc vedoucí Piráty z Karibiku: Salazarova pomsta, jejichž 5 milionů již nebylo dostačujících. Dark Universe započínající remake Mumie od Alexe Kurtzmana se usadil na bronzové příčce, za nějž se s poměrně těsnou rezervou vyhoupla nová akční komedie Pobřežní hlídka s otvírákem za necelé 3 miliony. Duo Dwaynea Johnsona a Zaca Efrona tedy příliš diváků nenalákalo.

Na páté místo již dopadla skutečně úspěšná superhrdinka Wonder Woman z DC univerza, kterou si zahrála izraelská rodačka Gal Gadot. Za ni se pak zařadil animovaný Mimi šéf stále v solidní pozici i po dvou měsících, v závěsu s novým francouzským thrillerem Extrémní rychlost. Nejlépe se nevede ani Smrtihlavovi, zřejmě protože jde během jednoho roku o další film se stejnou tematikou, poslední dvě místa v top desítce získali Strážci Galaxie Vol. 2 a Špunti na vodě.

Fotografie z filmu Šmoulové: Zapomenutá vesnice / Smurfs: The Lost VillageV druhé polovině žebříčku začali Šmoulové: Zapomenutá vesnice následování dalším dílem dlouho se rozrůstající série Vetřelec: Covenant, za nějž dopadla několikatá adaptace britské pověsti Král Artuš: Legenda o meči. Na čtrnáctou příčku padly španělské Příšerky pod hladinou následované italským snímkem Naprostí cizinci spolu s nejnovějším podáním Krásky a zvířete od Disneyho. Poslední čtyři místa si odnesli Zabijáci z maloměstaZahradnictví: Rodinný přítelZ Paříže do Paříže a Holky na tahu v předpremiéře.

1. Auta 3 - 9 mil. (premiéra)
2. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta - 5,2 mil.
3. Mumie - 3,1 mil.
4. Pobřežní hlídka - 2,8 mil. (premiéra)
5. Wonder Woman - 1,5 mil.
6. Mimi šéf - 607 tis.
7. Extrémní rychlost - 530 tis. (premiéra)
8. Smrtihlav - 526 tis.
9. Strážci Galaxie Vol. 2 - 316 tis.
10. Špunti na vodě - 232 tis.

11. Šmoulové: Zapomenutá vesnice - 223 tis.
12. Vetřelec: Covenant - 217 tis.
13. Král Artuš: Legenda o meči - 173 tis.
14. Příšerky pod hladinou - 137 tis.
15. Naprostí cizinci - 109 tis.
16. Kráska a zvíře - 55 tis.
17. Zabijáci z maloměsta - 46 tis.
18. Zahradnictví: Rodinný přítel - 36 tis.
19. Z Paříže do Paříže - 34 tis.
20. Holky na tahu - 30 tis. (předpremiéra)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY