Box Office: Pátí Piráti z Karibiku přebírají vedení

Vydáno: 29.05.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: Walt Disney Studios

Pátý díl Pirátů z Karibiku ovládl podle očekávání vrchol žebříčku Box Office, zatímco Pobřežní hlídka je jedním z mála komerčních neúspěchů Dwayna Johnsona.
Brenton Thwaites ve filmu Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta / Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No TalesPremiéra pátého dílu série Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta brala podle očekávání první místo žebříčku box office, ačkoliv se nejednalo v případě 62 milionů o nijak masivní otvírák a jde o druhý nejslabší otvírák "pirátské" série, když hůře otevřela už jen jednička v roce 2003. Každý další díl pak otevřel mnohem lépe. Nejmasivnější otvírák zaznamenal třetí díl Na konci světa (za 135mil.), zatímco předchozí Na vlnách podivna otevřelo za 90 milionů.

Ačkoliv je domácí otvírák pětky Pirátů spíše zklamáním, ve zbytku světa se jim dařilo mnohem lépe, což dokazuje suma 208 milionů dolarů. Celková suma 270,5 mil. za premiérový víkend z celého světa tak nevypadá vůbec zle. Na dvojce jsou stejně jako minulý týden Strážci Galaxie Vol. 2, kteří doma utržili za čtyři týdny už 333 milionů a jde aktuálně o druhý nejúspěšnější domácí snímek roku. 

Dwayne Johnson, Priyanka Chopra ve filmu Pobřežní hlídka / BaywatchAž jako třetí skončila druhá novinka, kterou byla Pobřežní hlídka. Ta otevřela jen za 18,1 milionu a jde tak o jeden z mála neúspěchů její hlavní hvězdy Dwayna Johnsona, který jinak obvykle diváky do kina táhne. Jde o jeden z nejnižších Rockových otvíráků za poslední čtyři roky. Hůře otevřel před čtyřmi roky už jen jeho snímek Práskač (za 13 mil.) a jen o něco lépe (za 20 mil) otevřel ve stejném roce Bayův snímek Pot a krev

Na čtyřku se z prvního místa z minulého týdne propadnul Vetřelec: Covenant, který za druhý víkend vydělal už jen 10,5 mil., což za dva týdny zatím dělá 57 milionů. Pátá je komedie Všechno úplně všechno. Po sedmi týdnech vypadlo z topky Rychle a zběsile 8, které teprve jako šestý snímek v historii dokázalo ve světě překonat hranici jedné miliardy. Předtím se to povedlo pouze pěti snímkům. Byly to Avatar, Titanic, Star Wars: Síla se probouzí, Rychle a zběsile 7 a Jurský svět.

Příští víkend otevřou dvě novinky, Wonder Woman a Captain Underpants

BOX OFFICE: VÍKEND OD 26. KVĚTNA 2017

 1. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta 62,1 mil. (novinka)
 2. Strážci Galaxie Vol. 2 19,9 mil.
 3. Pobřežní hlídka 18,1 mil. (novinka)
 4. Vetřelec: Covenant 10,5 mil.
 5. Všechno úplně všechno 6,1 mil.
 6. Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul 4,4 mil.
 7. Dámská jízda 3,9 mil. 
 8. Král Artuš: Legenda o meči 3,2 mil.
 9. Mimi šéf 1,7 mil.
10. Kráska a zvíře 1,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY