TOP 20 ČR: i v Česku na vrchol žebříčku pronikl Vetřelec

Vydáno: 23.05.2017 17:00 - | foto: CinemArt

Vedení po dvou týdnech převzal od sequelu ke Strážcům Galaxie Ridley Scott se snímkem Vetřelec: Covenant, třetí příčku obsadil méně úspěšný Král Artuš: Legenda o meči.
Bradley Cooper ve filmu Strážci Galaxie Vol. 2 / Guardians of the Galaxy Vol. 2I přes vcelku rozporuplná hodnocení kritiků i fanoušků obsadilo první místo pokračování Vetřelce: Covenant, které natočil otec celé série Ridley Scott v hlavní roli s herečkou Katherine Waterston. Tato kreativní spolupráce vynesla v Čechách víkend po premiéře 8,4 miliony, což bylo dostatečné na porážku Strážců Galaxie Vol. 2 o celých 5 milionů. Tento tým marvelovských superhrdinů totiž se sequelem za třetí týden utržil již jen 3,5 milionu. Bronz si odnesl režisér Guy Ritchie s reimaginovanou pověstí Král Artuš: Legend o meči, za nějž na čtvrté místo klesl animovaný a komerčně úspěšný kousek od studia Dreamworks Mimi šéf.

Z dvanáctého místa, kam jej dostala předpremiéra, se vyhoupl animák ze španělské produkce Příšerky pod hladinou. Snímek tím shodil tuzemskou komedii Špunti na vodě, které se ale i přesto podařilo překonat Šmouly: Zapomenutá vesnice spolu se začátkem Hřebejkovy trilogie Zahradnictví: Rodinný přítel. Premiéra na deváté místo vynesla slovenskou komedii navazující na seriál Streamu Cuky Luky Film od Karla Janáka. Desáté místo zůstalo Krásce a zvířeti.

Charlize Theron ve filmu Rychle a zběsile 8 / Rychle a zběsile 8Za druhou polovinu žebříčku tak po šesti týdnech bylo vytlačeno Rychle a zběsile 8, za nějž se zařadily dva na společnost různě apelující tituly, a to The Circle a Uteč. O několik míst níže bylo sraženo jak italské drama Naprostí cizinci, tak remake Loupeže ve velkém stylu, ale k šestnáctému místu si od minula pomohl životopis Masaryka. Čtyři poslední místa zbyla na Ztracené město Z a Lady Macbeth, mezi něž se do top dvacítky ještě vrátilo Psí poslání a Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa.

1. Vetřelec: Covenant - 8,4 mil. (premiéra)
2. Strážci Galaxie Vol. 2 - 3,5 mil.
3. Král Artuš: Legenda o meči - 2,2 mil.
4. Mimi šéf - 1,5 mil.
5. Příšerky pod hladinou - 1,4 mil. (premiéra)
6. Špunti na vodě - 1,1 mil.
7. Šmoulové: Zapomenutá vesnice - 553 tis.
8. Zahradnictví: Rodinný přítel - 474 tis.
9. Cuky Luky Film - 284 tis.
10. Kráska a zvíře - 231 tis.

11. Rychle a zběsile 8 - 212 tis
12. The Circle - 206 tis.
13. Uteč - 164 tis.
14. Naprostí cizinci - 150 tis.
15. Loupež ve velkém stylu - 124 tis.
16. Masaryk - 93 tis.
17. Ztracené město Z - 58 tis.
18. Psí poslání - 50 tis.
19. Lady Macbeth - 39 tis.
20. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 32 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY