Režisér Královny Alžběty natočí biopic Bruce Lee

Vydáno: 10.05.2017 19:29 - Václav Limberk | foto: Golden Harvest Company Ltd.

Režisér Královny Alžběty Shekhar Kapur natočí první oficiální autorizovaný biopic legendy bojových umění Bruce Lee. Film se zaměří na raná léta Leeovy kariéry v Hongkongu.
Bruce Lee Režisér Shekhar Kapur natočí film o legendě filmů o bojovém umění Bruci Lee. Snímek ponese název Little Dragon. Na scénáři k němu se s Kapurem podílí Leeova dcera Shannon a půjde tak o oficiálně první autorizovaný životopisný film o předčasně zesnulé ikoně stříbrného plátna. Biopic se zaměří na formativní léta Leeova života a kariéry v Hongkongu v 50. letech. Ve vyjádření pro média to řekla sama Shannon Lee, která střeží dědictví a odkaz svého otce a také půjde o první filmový projekt její produkční skupiny Bruce Lee Entertainment.

Kapur chce s produkcí začít už v červenci na lokacích v Malajsii. Nejtěžší úkol ale bude nyní najít vhodného herce, který zpodobní "Malého draka". Hledání vhodných kandidátů má na starosti zkušená casting director Mary Vernieu. Bruce Lee patřil mezi nejslavnější žáky Ip Mana, jemuž byla věnovaná celá série stejnojmenných filmů, kde se také v epizodní roli objevil mladý Lee. Little Dragon bude koprodukcí Spojených států a Číny. Lee zemřel předčasně v roce 1973 v pouhých 32 letech. O dvacet let později pak tragicky zemřel i jeho syn Brandon Lee, který byl zabit přímo při natáčení filmu Vrána.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY