TOP 20 ČR: Strážci Galaxie Vol. 2 se vyzbrojili na boj o zlato

Vydáno: 10.05.2017 16:30 - | foto: Falcon

Marvel nepřekvapivě zabodoval se sequelem Strážci Galaxie Vol. 2. Od animovaného Mimi šéfa si udržel odstup 15 milionů a bronzové místo zůstalo již po několikáté Špuntům na vodě.
SFotografie z filmu Mimi šéf / The Boss Babytejně jako většina superhrdinských kousků od Marvelu se i ten nejnovější, Strážci Galaxie Vol. 2, ujal vedení nad žebříčkem s obrovským náskokem na zbytek titulů. Akční a komediální marvelovka napsaná a zrežírovaná Jamesem Gunnem si udržela se svými 17 miliony za víkend snadný odstup od Mimi šéfa. Tento animák od Dreamworks tentokrát nepřekonal ani hranici 3 milionů, tudíž již potřetí své vítězství neobhájil. Zato svůj bronz si již po několikáté udržela česká komedie o otcích vodácích a jejich dětech Špunti na vodě, s 2,3 milionu. Po kritické spršce na nový snímek Jana Hřebejka Zahradnictví: Rodinný přítel se první díl chystané trilogie nedočkal ani nějak velkého komerčního úspěchu. Týden po premiéře si totiž přišel již jen na 1,8 mlionu.

Nehybně zůstali v top dvacítce také Šmoulové: Zapomenutá vesnice, kteří se stali velkým hitem u dětských diváků. Za ně se ovšem propadl nejnovější film z franšízy Rychle a zběsile 8. Po dvou týdnech od premiéry si na své rozpočty ještě poměrně slušně vedly sci-fi snímek The Circle a rasově zaměřený horor Uteč. Disneymu ještě stále zajišťuje přísun tržeb hraná adaptace Krásky a zvířete, za níž se na kraj top desítky vyhoupl záznam koncertu Depeche Mode live in Berlin jako druhý zástupce novinek, které přinesl minulý týden.

Fotografie z filmu Loupež ve velkém stylu / Going in StyleZa hranici první poloviny tak byl vytlačen remake komedie o důchodcích a zlodějích v jednom Loupež ve velkém stylu, za ním následovali italští Naprostí cizinci spolu s životopisnými snímky Masaryk a Ztracené město Z. V top dvacítce se zatím udržely i Ghost in the Shell s animovanou Balerínou a T2 Trainspotting, návrat se naopak podařil francouzské dramedii I dva jsou rodina a česko-slovenské Špíně. Poslední místo spatřil Život.

 
1. Strážci Galaxie Vol. 2 - 17 mil. (premiéra)
2. Mimi šéf - 2,8 mil.
3. Špunti na vodě - 2,3 mil.
4. Zahradnictví: Rodinný přítel - 1,8 mil.
5. Šmoulové: Zapomenutá vesnice - 1,6 mil.
6. Rychle a zběsile 8 - 939 tis.
7. The Circle - 841 tis.
8. Uteč - 698 tis.
9. Kráska a zvíře - 588 tis.
10. Depeche Mode live in Berlin - 356 tis. (premiéra)

11. Loupež ve velkém stylu - 325 tis.
12. Naprostí cizinci - 266 tis.
13. Masaryk - 199 tis.
14. Ztracené město Z - 162 tis.
15. Ghost in the Shell - 56 tis.
16. Balerína - 42 tis.
17. T2 Trainspotting - 36 tis.
18. I dva jsou rodina - 30 tis.
19. Špína - 28 tis.
20. Život - 24 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY