Report: Jubilejní 30. ročník plzeňského festivalu Finále Plzeň

Vydáno: 09.05.2017 14:05 - Redakce | foto: facebook tvůrce

Výborná organizace, bohatý výběr filmů, spousta ochoty, vstřícnosti a upřímných úsměvů, tak by se dal charakterizovat 30. ročník Finále Plzeň.

Plakát filmu Špína / ŠpinaHlavní část programu se konala tradičně v Měšťanské besedě, ale i v DEPO2015, Techmanii, Papírně a dalších zajímavých prostorech.

V Měšťanské besedě byl ochotný organizační tým, který od rána do večera pomáhal těm, co potřebovali poradit s ubytováním, dopravou či lístky. A když jste nesehnali lístek na svůj vytipovaný film a náhodou se nějaký na poslední chvíli uvolnil, dostali jste rychlé echo.

Zvídaví fanoušci měli dostatek prostoru klást otázky tvůrcům, a to vždy po skončení promítání. Některé diskuze se opravdu protáhly na více než půl hodiny, nejvíce otázek pokládali filmoví nadšenci ohledně filmu Špína od režisérky Terezy Novotové, který se zaobírá tématem psychiatrických léčeben a otázkou sexuálního zneužití. Debata trvala bezmála tři čtvrtě hodiny.

V průběhu festivalu mohli filmoví nadšenci zhlédnout až 130 snímků. Finále Plzeň překvapilo i množstvím doprovodných akcí, jako jsou autorské čtení lokálních umělců, Bizzar Bazar, kosmický den a tak dále. 

Těm, kteří ještě neokusili náladu a atmosféru filmového festivalu v Plzni, doporučuji další ročník nepromeškat. Festival je opravdu unikátní a nečekají vás na něm žádné stresy, naopak vás okouzlí až nezvykle uvolněná a přátelská nálada všude kolem vás. Výborný zvuk, projekce, debaty, moderní prostředí a spousta zajímavých filmu. Není lepší odreagování pro všechny milovníky filmu.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY