Kinopremiéry: Strážci Galaxie míří na ministerstvo lásky

Vydáno: 03.05.2017 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Strážci Galaxie startují svou pouť v tuzemských kinech, což znamená, že zásadnější konkurence vyklízí pole. Společnost jim tak v tomto týdnu dělají z novinek pouze dvě evropská dramata a záznam koncertu legendárních Depeche Mode.
Strážci Galaxie Vol. 2 (Guardians of the Galaxy vol. 2) (Falcon)

Český plakát filmu Strážci Galaxie Vol. 2 / Guardians of the Galaxy Vol. 2Pokračování tři roky starého komerčního komiksového hitu asi netřeba příliš představovat, neboť patří k nejočekávanějším filmům roku. Nedá se tedy předpokládat, že by režisér a scenárista James Gunn udělal nějakou zásadní změnu, když jeho přístup na publikum funguje. To znamená, že se nejspíš dočkáme velkého nadhledu, vtipů, slušné akce, propracované vizuální stránky a chytlavého retro soundtracku, zároveň si ale lze ze synopse domyslet, že tu bude mnoho postav a hrdinů, což může být kámen úrazu. Dosavadní hodnocení jsou nicméně nadšená, takže to asi bude vadit naprosté menšině diváků. V hlavních rolích se představí Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Michael Rooker, Kurt Russell a Sylvester Stallone, chybět nebudou ani hlasy Vina Diesela a Bradleyho Coopera. Jednoznačná premiéra týdne.

Synopse: Parta nesourodých superhrdinů se tentokráte vydává až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla (Chris Pratt). Staří nepřátelé se totiž stávají spojenci, protože světu hrozí velké nebezpečí. Strážci v tom ale naštěstí nebudou sami.

Zajímavost: Pratt přiznal, že scénář mu pomohl vyrovnat se se smrtí otce.

Oficiální český trailer filmu Strážci Galaxie Vol. 2 / Guardians of the Galaxy vol. 2
Depeche Mode live in Berlin (Depeche Mode: Live in Berlin) (Atlantis Entertainment)

Plakát filmu Depeche Mode live in Berlin / Depeche Mode: Live in BerlinPouze ve čtvrtek 4. května mají příznivci legendární britské kapely Depeche Mode šanci vidět na plátnech kin záznam koncertu, který se odehrál před třemi lety v berlínské O2 aréně v rámci turné k desce Delta Machine. Jelikož za kamerou stál jejich prakticky dvorní režisér a vizuální mág Anton Corbijn, je jasné, že je opravdu nač se těšit. Během sto třiceti minut navíc zaznělo spoustu nesmrtelných hitů i tehdy nových písní, takže šlápnout vedle by fanoušek opravdu neměl. Dokument lze brát i jako pozvánku na nezadržitelně se blížící pražský koncert.

Synopse: V roce 2013 odjela legendární kapela Depeche Mode úspěšné turné k desce Delta Machine. Jeden z koncertů se odehrál také v berlínské O2 aréně, kde byli připraveni filmaři v čele s režisérem Antonem Corbijnem, aby zachytili jeho jedinečnou atmosféru.

Originální trailer filmu Depeche Mode live in Berlin / Depeche Mode: Live in Berlin
Ministerstvo lásky (Ministarstvo ljubavi) (CinemArt)

Český plakát filmu Ministerstvo lásky / Ministarstvo ljubaviZa relativně romantickým názvem se alespoň dle synopse skrývá chorvatsko-česká komedie, která bude nejspíš částečně i politickou satirou. Nějaká očekávání ale těžko odhadovat, protože režie a scénáře se chopil málo zkušený Pavo Marinković a ani v titulních rolích se neobjeví tváře, které byste poznávali na ulici. Komentářů a ohlasů je zatím naprosté minimum a nedá se předpokládat, že se to nějak razantně změní. Uvidíme, jak budou reagovat milovníci evropských filmů.

Synopse: Renomovaný biolog Krešo (Stjepan Peric) je v koncích, protože na něj přichází krize středního věku, o iluze už dávno přišel, strádá v manželství, do kterého se asi nikdy neměl pouštět a navíc přišel o práci. Pořád ho ale naštěstí obdivuje jeho syn. V tu dobu zrovna chorvatská vláda hledá způsob jak ušetřit a rozhodne se, že zavede Ministerstvo lásky, které má dohlížet na vdovy po padlých vojácích, které porušují zákon. Ten říká, že ty z nich, které se neprovdaly, ale navázaly nový vztah, nemají nárok na vdovský důchod. A jelikož nemá Krešo co ztratit, využije protekce svého agresivního tchána a na ministerstvu se nechá zaměstnat. Horší úředník než on ale snad neexistuje, což může mít fatální následky.

Oficiální český trailer filmu Ministerstvo lásky / Ministarstvo ljubavi
Tři dny v září (Tri dena vo septemvri) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Tři dny v září / Tri dena vo septemvriMakedonsko-kosovské drama je určeno poměrně úzké skupině diváků, kteří holdují balkánskému filmu. Těžko říct, co od něj očekávat, ale podle synopse by mohlo jít o zajímavou žánrovku s morálním přesahem a silnými ženskými hrdinkami, což nikdy neuškodí. Za režií a částečně i scénářem stojí málo známý Darijan Pejovski, který do hlavních rolí obsadil nepřekvapivě taktéž v našich končinách prakticky neznámé herce. Hodnocení i komentářů je taktéž naprosté minimum, takže záleží skutečně jen na vkusu a momentální náladě specifického diváka.

Synopse: Prostitutka Marika (Kamka Tocinovski) zabije v sebeobraně svého klienta. Při útěku se ve vlaku seznámí s Janou (Irena Ristic), která se po letech vrací na venkovskou chatu, kde zažila trýznivé okamžiky dospívání. Mezi oběma ženami začne okamžitě vznikat nečekaně silné pouto, jen vzájemné pochybnosti o té druhé vzbuzují nedůvěru. Stačí pouhé tři zářijové dny na venkovské chatě, aby na povrch vypluli všichni démoni minulosti. Touha po pomstě je pak ohromně silná.

Český trailer filmu Tři dny v září / Tri dena vo septemvri


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY