Bill Condon má zájem o Frankensteinovu nevěstu

Vydáno: 15.04.2017 09:12 - Václav Limberk | foto: Universal

Režisér Krásky a zvířete Bill Condon vyjednává se studiem Universal o režii remaku Frankensteinovy manželky. Jedná se o další příspěvek do rebootovaného Universal monstr univerza.
Boris Karloff, Elsa Lanchester ve filmu Frankensteinova nevěsta / Bride of FrankensteinServer Deadline informoval, že Bill Condon momentálně vyjednává s Universalem o režii remaku filmu Frankensteinova nevěsta. Šlo by o další "díl" série rebootů, kterými studio Universal oprašuje svůj klasický arzenál monstr filmů z třicátých let minulého století. Prvním kouskem této nové série je Mumie, která přijde do kin v červnu. Condon naposledy režíroval pro Disneyho hraný remake animované pohádky Kráska a zvíře, která se ukázala být jako zatím největší komerční trhák letošního roku s tržbami přes miliardu dolarů celosvětově.

Reboot Frankensteinovy nevěsty má už napsaný scénář, jehož autorem je David Koepp. Condon v několika interview prohlásil původní snímek za svůj oblíbený a částečnou poctu mu složil v první části Twilight Saga: Rozbřesk. Condon získal Oscara za nejlepší adaptovaný scénář za film Bohové a monstra, který sám režíroval a který byl portrétem Jamese Whalea (hrál ho Ian McKellen), což byl režisér právě Frankensteinovy nevěsty. To dokazuje, že je Condon tímto tématem "skutečně posedlý".


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY