TOP 20 ČR: další střídání stráží přineslo výhru Krásce a zvířeti

Vydáno: 21.03.2017 07:30 - | foto: facebook tvůrce

Již počtvrté si žádný z nejnavštěvovanějších filmů neudržel svou první pozici. Životopisného Masaryka tentokrát vyšoupla pohádková adaptace Krásky a zvířete, zatímco k bronzu se postupně sesunul Logan: Wolverine.
Eva Herzigová, Karel Roden ve filmu  / MasarykNa novou hranou adaptaci klasické francouzské pohádky Kráska a zvíře od režiséra Billa Condona zašlo během víkendu do kin 111 tisíc diváků, kteří na lístcích utratili 16 milionů Kč. To muzikálové novince s Emmou Watson a Danem Stevensem v titulních rolích bohatě stačilo na ulovení prvního místa. Daleko za sebou tak zanechali kontroverzního rekordmana z Českých lvů, snímek Masaryk, jehož víkendové tržby byly o celých 10 milionů nižší oproti vítězné pohádce. Vidělo jej 43 tisíc Čechů. Poslední film Hugha Jackmana v x-menovském univerzu, Logan: Wolverine, si pak přišel na pouhou polovinu toho, co příběh Jana Masaryka, tedy na 3 miliony. Bez velkých skoků v pořadí se dolů žebříčkem postupně sešoupl i návrat opičiho monstra Konga s podtitulem Ostrov lebek.

Pořadí neporušily ani následné dva tituly, které si oba souřadně pohoršily o jedno místo. Jednalo se o animované kousky Balerína a LEGO® Batman film. Avšak o jednu příčku vzhůru si dokonce pomohl Strachův Anděl Páně 2 pyšnící se titulem nejnavštěvovanějšího tuzemského filmu všech dob, vyměnil se tak s akčním pokračováním John Wicka 2, v němž si Keanu Reeves zopakoval svou druhou nejslavnější roli. Top desítku dovršily Psí poslání pro milovníky zvířat a romantická komedie Všechno nebo nic, které se taktéž od minule vyhouply z druhé poloviny žebříčku.

Dakota Johnson, Jamie Dornan ve filmu Padesát odstínů temnoty / Fifty Shades DarkerSvou jedenáctku si již třetím týdnem drží francouzský film s Omarem Sym I dva jsou rodina, ve kterém tento herec ztvárnil svobodného otce malé holčičky. Dokument z turné slavné kapely The Rolling Stones Olé Olé Olé! po Jižní Americe se vyšvihl až na dvanáctku ve skutečně těsném závěsu s erotickými Padesáti odstíny temnoty a dramedickou Bábou z ledu. Patnácté a šestnácté místo připadlo dvěma hudebním animákům, a to Zpívej a Psovi ro(c)ku. V návštěvnosti příliš neztratil T2 Trainspotting, což stačilo na udržení sedmnácté pozice a za něj se zařadil dokument o italském pornoherci Roccovi. Poslední dvě místa schytaly La La Land s Odvážnou Vaianou: Legenda o konci světa.

1. Kráska a zvíře - 16,1 mil. (premiéra)
2. Masaryk - 6,3 mil.
3. Logan: Wolverine - 3,2 mil.
4. Kong: Ostrov lebek - 3 mil.
5. Balerína - 1 mil.
6. LEGO® Batman film - 985 tis.
7. Anděl Páně 2 - 745 tis.
8. John Wick 2 - 673 tis.
9. Psí poslání - 555 tis.
10. Všechno nebo nic - 543 tis.

11. I dva jsou rodina - 500 tis.
12. The Rolling Stones Olé Olé Olé! - 481 tis. (premiéra)
13. Padesát odstínů temnoty - 465 tis.
14. Bába z ledu - 407 tis.
15. Zpívej - 389 tis.
16. Pes ro(c)ku - 359 tis.
17. T2 Trainspotting - 354 tis.
18. Rocco - 289 tis. (premiéra)
19. La La Land - 187 tis.
20. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 155 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY