TOP 20 ČR: John Wick odstřelil Padesát odstínů

Vydáno: 28.02.2017 07:30 - | foto: facebook tvůrce

Ne s nějak velkým odstupem, ale přeci. Po dvou týdnech se s prvním místem rozloučilo Padesát odstínů temnoty, když jej porazil akčňák John Wick 2. Třetí se udržel Lego® Batman Film.
Dakota Johnson, Jamie Dornan ve filmu Padesát odstínů temnoty / Fifty Shades DarkerPremiéra vynesla na první místo žebříčku akční pokračování John Wick 2, v němž se Keanu Reeves opět musel prostřílet skrze davy svých nepřátel. Zmíněnou novou žánrovku během víkendu zvolilo při návštěvě kina 30 000 diváků a její tržby tak překonaly 4 miliony. Kvůli 50 procentnímu opadu v návštěvnosti se tak tomuto sequelu poměrně obtížně podařilo porazit sequel jiný, a to Padesát odstínů temnoty. Ten za sobotu a neděli shrábl 3,7 milionu na svou tučnou hromádku a alespoň od bronzového spin-offu LEGO® Batman filmu si udržel milionovou mezeru. Do čtveřice se pak těsně pod stupně vítězů vetřela ještě Bába z ledu, dramedie o starší plavkyni režiséra Bohdana Slámy, která o svém prvním víkendu otevřela za více jak 2 miliony.

Z vyšších pozic se poměrně rychle vytratil dlouho očekávaný nový díl T2 Trainspotting s poklesem tržeb o více jak polovinu od minule, vyšvihla se za něj ještě novinka Pes ro(c)ku z čínsko-americké koprodukce, jíž se taktéž povedlo překonat tuzemský romantický snímek Všechno nebo nic. Špatně si svůj první víkend nevedl ani francouzský počin I dva jsou rodina o otci samoživiteli v podání Omara Sye a milionovou hranici překonaly i zbylé dva tituly top desítky, pohádka Anděl Páně 2 a rodinné Psí poslání.

Fotografie z filmu Zpívej / SingZa půlku žebříčku se propadl animák Zpívej, který se dlouhodobě s velkým úspěchem držel na předních příčkách a hned za ním otevírala na Oscara nominovaná novinka Lion, v níž Dev Patel jako ztracený indický chlapec hledá svou rodinu. Příliš trvalý úspěch nepotkal hororové kousky Kruhy a Lék na život, za to málem oscarový muzikál La La Land sklouzl ze čtrnáctky jen na patnácté místo a v dáli zanechal Zlato hledané Matthewem McConaugheyem ale i Rozpolceného. Na chvostu všech dvaceti nejnavštěvovanějších filmů u nás se ocitla díky předpremiéře Balerína spolu s Odvážnou Vaianou: Legenda o konci světa a Spojenci.

1. John Wick 2 - 4,4 mil. (premiéra)
2. Padesát odstínů temnoty - 3,7 mil.
3. LEGO® Batman film - 2,4 mil.
4. Bába z ledu - 2,3 mil. (premiéra)
5. T2 Trainspotting - 1,8 mil.
6. Pes ro(c)ku - 1,5 mil. (premiéra)
7. Všechno nebo nic - 1,4 mil.
8. I dva jsou rodina - 1,3 mil. (premiéra)
9. Anděl Páně 2 - 1,2 mil.
10. Psí poslání - 1,2 mil.

11. Zpívej - 815 tis.
12. Lion - 505 tis. (premiéra)
13. Kruhy - 495 tis.
14. Lék na život - 457 tis.
15. La La Land - 405 tis.
16. Zlato - 276 tis.
17. Rozpolcený - 245 tis.
18. Balerína - 229 tis. (premiéra)
19. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 212 tis.
20. Spojenci - 168 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY