TOP 20 ČR: žebříček stále ovládá erotická temnota

Vydáno: 21.02.2017 07:30 - | foto: facebook tvůrce

První dvě pozice se oproti minule nijak nezměnily. S dvojnásobnými tržbami oproti druhému místu se Padesát odstínů temnoty stále udrželo nad Lego® Batman Filmem. Z novinek se pak slušně dařilo T2 Trainspottingu.
Fotografie z filmu LEGO® Batman film / The LEGO Batman MoviePo velkolepém, přestože ve srovnání se svým předchůdcem slabším, otvíráku si již Padesát odstínů temnoty stihlo nasbírat více jak 30 mlionů korun, k nimž tento víkend přidalo 8 dalších od 55 tisíc tuzemských diváků. I přes velké procentuální ztráty oproti minule si tak rozrůstající se erotická série udržela prvenství a porazila spin-off nazvaný LEGO® Batman film, v němž se slavnýsuper hrdina spolu s celým Gotham City vyskytuje jen v podobě stavebnicových kostek. Rapidně na něj ale o víkendu dotahovalo dlouho očekávané pokračování T2 Trainspotting, kterému premiérový víkend získal 3,7 milionu. Ovšem příště by se mohl stát větší hrozbou.

Ze stupínků vítězů tak tato novinka sejmula dlouho kralující Všechno nebo nic od režisérky Marty Ferencové a s absolutně neměnnými pozicemi se udržely následující tři tituly, dokonce si v tržbách vedly od minula o něco lépe. Šlo o příběh reinkarnace našich čtyřnohých mazlíčků v Psím poslání, pohádku Anděl Páně 2 a animovaný hit Zpívej. Režisér Gore Verbinski se pak na osmičku vytasil se svou mysteriózní novinkou Lék na život, bohužel ale otevřel "jen" za milion a velký pokles potkal s Verbinskim spjatou hororovou sérii Kruhy. Její třetí díl se pak musel stejně jako premiérové Zlato s Matthewem McConaugheyem změneným k nepoznání spokojit s tržbami pod 1 milion.

Andrew Garfield ve filmu Mlčení / SilencePodobně špatně jako v oscarových nominacích si vedlo nové Mlčení o šíření křesťanství v Japonsku od Scorseseho. Ze všech čtyř novinek tohoto týdne totiž začalo úplně nejhůře a zmohlo se na 566 tisíc v prodaných lístcích pro 3 000 diváků. Z top desítky již po minulém týdnu vypadl Rozpolcený James McAvoy, ale i váleční Spojenci spolu s horkým želízkem na blížícím se udílení Oscarů, muzikálu La La Land. Všechny zmíněné filmy se držely okolo 400 utržených tisíc za víkend a v závěsu tak zanechaly Natalii Portman jako Jackie, ta jim stačila pouze z poloviny. O dalších pět míst v žebříčku se pak podělily déle promítané kousky, jmenovitě Divoké vlny 2Odvážná Vaiana: Legenda o konci světaTrollovéFantastická zvířata a kde je najít a Resident Evil: Poslední kapitola.

Příště o místa budou bojovat (stejně tak jako o Oscary) miláčci kritiků Lion a Moonlight společně s českou dramedií Bába z ledu a akčním sequelem John Wick 2.

1. Padesát odstínů temnoty - 8,4 mil.
2. LEGO® Batman film - 4,3 mil.
3. T2 Trainspotting - 3,8 mil. (premiéra)
4. Všechno nebo nic - 2 mil.
5. Psí poslání - 1,7 mil.
6. Anděl Páně 2 - 1,5 mil.
7. Zpívej - 1,2 mil.
8. Lék na život - 1,1 mil. (premiéra)
9. Kruhy - 964 tis.
10. Zlato - 740 tis. (premiéra)

11. Mlčení - 566 tis. (premiéra)
12. Rozpolcený - 507 tis.
13. Spojenci - 451 tis.
14. La La Land - 402 tis.
15. Jackie - 294 tis.
16. Divoké vlny 2 - 252 tis.
17. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 235 tis.
18. Trollové - 146 tis.
19. Fantastická zvířata a kde je najít - 142 tis.
20. Resident Evil: Poslední kapitola - 135 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY