Box Office: Animák vítězí nad erotikou

Vydáno: 13.02.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Animovaný LEGO® Batman film porazil ve víkendových tržbách druhý díl erotické trilogie Padesát odstínů temnoty. Skvěle si vedl druhý John Wick s Keanu Reevesem.
Fotografie z filmu LEGO® Batman film / The LEGO Batman MovieJeště v pátek vedl v novinkách druhý díl erotické trilogie podle E.L. James Padesát odstínů temnoty. Ve víkendových tržbách ho už ale předběhl animák LEGO® Batman film, který otevřel za 55,6 milionu, což je zhruba o 14 milionů méně, než za kolik před třemi roky otevřel LEGO® příběh. I tak je ale tento otvírák více než skvělý.

Na dvojce otevřelo Padesát odstínů temnoty za necelých 47 milionů, což je tedy znatelně méně, než když před dvěma roky debutoval první díl Padesát odstínů šedi, který otevřel za 85 milionů. Rozdíl je tedy markantní, skoro 40 milionů. Dá se tak očekávat, že celkové tržby "temnoty" nebudou atakovat tržby "šedi". Ve světě už ale "temnota" utržela solidních sto milionů. 

Dakota Johnson, Jamie Dornan ve filmu Padesát odstínů temnoty / Fifty Shades DarkerNaopak skvělý otvírák zaznamenal John Wick 2 na třetím místě, který otevřel za rovných 30 milionů. První John Wick přitom před třemi roky otevřel za zhruba polovinu (14,5 mil.). Dvojka si tedy dvojnásobně polepšila. Na čtyřku se po třech týdnech v čele posunul Rozpolcený, který dosud utržil skoro 113 milionů. Ještě o něco lépe jsou na tom v celkových tržbách Skrytá čísla na pětce, která dosud v kinech vydělala 131 milionů.

Druhou půlku topky načíná Psí poslání, které má po třech týdnech 42,5 milionu. Na sedmičku z minulé dvojky se propadly Kruhy. Zbylá místa patří úspěšnému muzikálu La La Land, dramatu Lion a neúspěšné novince z minulého týdne - romantické sci-fi The Space Between Us

Příští víkend otevře thriller Lék na život, komedie Na férovku pane učiteli a velkofilm Velká čínská zeď

BOX OFFICE: VÍKEND OD 10. ÚNORA 2017

 1. LEGO® Batman film 55,6 mil. (novinka)
 2. Padesát odstínů temnoty 46,7 mil. (novinka)
 3. John Wick 2 30 mil. (novinka)
 4. Rozpolcený 9,3 mil.
 5. Skrytá čísla 8 mil.
 6. Psí poslání 7,3 mil.
 7. Kruhy 5,8 mil.
 8. La La Land 5 mil.
 9. Lion 4 mil.
10. The Space Between Us 1,7 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY