TOP 20 ČR: Anděl Páně 2 atakuje český rekord

Vydáno: 10.01.2017 07:30 - | foto: Falcon

Anděl Páně 2 už má pomalu na kontě milion diváků a momentálně je dokonce třetím nejvýdělečnějším českým filmem. S takovými statistikami tedy na něj opět byla krátká jak Velká čínská zeď, tak Assassin’s Creed.
Matt Damon ve filmu Velká čínská zeď / The Great WallPohádkový sequel Anděl Páně 2 od režiséra Jiřího Stracha již dávno překonal tržby prvního filmu a celkově se mu podařilo pokořit i většinu českých filmů. Pro zisk rekordu mu totiž chybí "jen" něco přes 10 milionů, aby z trůnu vyhnalo Vratné láhve a Ženy v pokušení, které v kinech utržily 124,6 a 124,1 milionu, je tedy dost možné, že je příběh anděla Petronela o prvenství připraví. Na kontě totiž momentálně má necelých 113 milionů. Prakticky bez šance proti němu tedy byla Velká čínská zeď, která vznikla koprodukčně mezi Čínou a USA, a není žádným historickým dramatem, ale fantasy, ve kterém stavba čelí útokům monster. Na bronzovou pozici se sesunula herní adaptace Assassin's Creed, na níž se ozývají celkem smíšené ohlasy, udržet se jí však podařilo nad sci-fi Pasažéři, v němž jsou Jennifer Lawrence a Chris Pratt odsouzeni ke smrti ve vesmíru.

Stagnujíce si svou pozici obhájila i animovaná pěvecká soutěž Zpívej pro zvířata všeho druhu, drsný pád ale čekal na spin-off Rogue One: Star Wars Story. Ten se z minulého bronzu odporoučel až na ne tak pěknou šestou příčku, kde ho ještě ke všemu málem přemohl Chazelleův muzikál La La Land momentálně bodující na Zlatých glóbech se 7 proměněnými nominacemi. O dvě místa si pohoršilo české pokračování komedie Manžel na hodinu a za něj se dostavil Adam Driver jako Paterson. Poslední místo top desítky si přičarovala Fantastická zvířata a kde je najít.

Will Smith, Helen Mirren ve filmu Collateral Beauty: Druhá šance / Collateral BeautyNa jedenáctku se podíval Will Smith s jeho Collateral Beauty: Druhá šance, které bylo pro mnoho kritiků velkým zklamáním. Premiéra sem pak vynesla i španělsko-kanadský animák Ozzy, za nějž spadli Příchozí a Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa po boku s Trolly. Šestnáctá skončila kontrole se vymykající Pařba o Vánocích, po níž se přidala i Naomi Watts v hororu V pasti. Zbylé tři pozice si odnesli LichožroutiPohádky pro Emu a Egon Schiele.

1. Anděl Páně 2 - 5,3 mil.
2. Velká čínská zeď - 3,7 mil. (premiéra)
3. Assassin's Creed - 3 mil.
4. Pasažéři - 2,2 mil.
5. Zpívej - 1,8 mil.
6. Rogue One: Star Wars Story - 1,7 mil.
7. La La Land - 1,6 mil. (premiéra)
8. Manžel na hodinu - 986 tis.
9. Paterson - 681 tis. (premiéra)
10. Fantastická zvířata a kde je najít - 489 tis.

11. Collateral Beauty: Druhá šance - 474 tis.
12. Ozzy - 442 tis. (premiéra)
13. Příchozí - 227 tis.
14. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 217 tis.
15. Trollové - 216 tis.
16. Pařba o Vánocích - 139 tis.
17. V pasti - 87 tis.
18. Lichožrouti - 42 tis.
19. Pohádky pro Emu - 38 tis.
20. Egon Schiele - 33 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY