Petr Václav chystá il Boemo: film o Mozartově učiteli

Vydáno: 03.01.2017 07:00 - Václav Limberk | foto: Aerofilms

Držitel Českého lva za sociální drama Cesta Ven Petr Václav chce natočit film jménem il Boemo o českém hudebním skladateli Josefu Myslivečkovi. Mělo by jít o jeden z nejnákladnějších českých filmů.
Karel Roden ve filmu  / Nikdy nejsme samiPodle zprávy, kterou přinesl server deník.cz, chce Petr Václav, držitel Českého lva za sociální drama Cesta ven a režisér letošního snímku Nikdy nejsme sami, natočit film o českém hudebním skladatelovi Josefu Myslivečkovi, který byl přítelem i učitelem Mozarta. Ten už byl přitom i předmětem Václavova dokumentu Zpověď zapomenutého. Film, který by měl být koprodukcí Česka, Itálie, Francie a Německa, se má jmenovat Il Boemo

Jeho rozpočet by se měl pohybovat kolem 100 milionů korun. Václav přitom na chystaný film dostal grant od Státního fondu kinematografie ve výši 23 milionu korun, což je dosud nejvyšší částka udělená na výrobu českého filmu. Mluvčí projektu Simona Andělová uvedla: "Rada fondu projekt vyhodnotila jako nejlépe připravený po autorské i producentské stránce, s potenciálem českou kinematografii výrazně zviditelnit v zahraničí." Natáčení filmu bude probíhat hlavně v Itálii, ale i v Česku a Německu. Začít natáčet by se mělo v roce 2018. Premiéra je plánována na rok 2019.

Václav mezitím dokončil svůj nejnovější film, který se jmenuje Skokan. Ten by měl mít v kinech premiéru v tomto roce.

 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY