TOP 20 ČR: novinky nezlomily Strachovu pohádku

Vydáno: 03.01.2017 07:30 - | foto: facebook tvůrce

Stále ve vánoční náladě si většina českých diváků opět zvolila pohádku Anděl Páně 2 od Jiřího Stracha, překonat ji totiž nezvládla ani herní adaptace Assassin’s Creed, natož minule druhé Rogue One: Star Wars Story.
Marion Cotillard, Michael Fassbender ve filmu Assassin's Creed / Assassin's CreedSequel Anděl Páně 2 vracející po 11 letech Ivana Trojana jako nebeského posla Petronela si již od premiéry vedl velmi dobře. Novou krev mu ale do oběhu vlilo období Vánoc, kdy na něj opět do kin přišla většina diváků. Ke svým celkovým tržbám přesahujícím 100 milionů si tak v posledním týdnu tohoto roku pohádka připsala dalších 9. O zlato se ji tento týden ale hodně agresivně snažila připravit adaptace oblíbené počítačové hry Assassin's Creed, která se nakonec musela spokojit s druhým místem a 8 miliony. Na třetí pozici ale zvládla vytlačit zbrusu nový spin-off z oblíbeného univerza, Rogue One: Star Wars Story, vedený na Oscara nominovanou herečkou Felicity Jones. Hůře se vedlo jako novince Pasažéřům Jennifer Lawrence a Chrisi Prattovi, kteří se probudili na vesmírné lodi o 90 let dříve, což pro ně znamená smrt před doletem na novou planetu. Těm se podařilo získat jen něco přes 3 miliony.

Ze stupňů vítězů rychle vymizelo animované Zpívej o pěvecké soutěži, ve které však místo lidí účinkují zvířata, o příčku se poté propadlo i tuzemské pokračování komedie nazvané Manžel na hodinu spolu s Fantastickými zvířaty a kde je najít z kouzelnického světa, jež si pohoršila dokonce o tři místa. Osmičku si odneslo drama s Willem Smithem Collateral Beauty: Druhá šance a zpět do desítky se od minula navrátily dva animáky, a to Trollové a Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa.

Jason Bateman, Kate McKinnon, T.  J. Miller, Olivia Munn ve filmu Pařba o Vánocích / Office Christmas PartyZájem i přes aktuální tematiku skončil u šílené komedie Pařba o Vánocích, za kterou se ale ještě dva týdny před oficiální premiérou dostavil český romantický film Všechno nebo nicTáňou Pauhofovou v hlavní roli. O kousek nahoru si pomohlo i kritiky nadšeně přijaté sci-fi Příchozí v závěsu s kanadsko-francouzským thrillerem V pasti, v němž Naomi Watts straší duch zemřelého chlapce. Karel Roden jako Jan Masaryk si odnesl patnácté místo, na kterém však zřejmě dlouho nevydrží, jelikož byla jeho oficiální premiéra odložena na březen. Za něj se dostali Lichožrouti, kteří nově obdrželi i nominaci na Ceny české filmové kritiky. Další tři snímky pak do žebříčku vnesly jejich pouhé předpremiéry, šlo o Velkou čínskou zeďLa La Land spojovaný často s letošními Oscary a Patersona. Dvacítku si získala s návratem Bezva ženská na krku.

1. Anděl Páně 2 - 9,3 mil.
2. Assassin's Creed - 8,4 mil. (premiéra)
3. Rogue One: Star Wars Story - 3,7 mil.
4. Pasažéři - 3,2 mil. (premiéra)
5. Zpívej - 2,9 mil.
6. Manžel na hodinu - 1,7 mil.
7. Fantastická zvířata a kde je najít - 654 tis.
8. Collateral Beauty: Druhá šance - 530 tis.
9. Trollové - 420 tis.
10. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 387 tis.

11. Pařba o Vánocích - 257 tis.
12. Všechno nebo nic - 203 tis. (předpremiéra)
13. Příchozí - 202 tis.
14. V pasti - 186 tis. (premiéra)
15. Masaryk - 180 tis. (předpremiéra)
16. Lichožrouti - 171 tis.
17. Velká čínská zeď - 148 tis. (předpremiéra)
18. La La Land - 145 tis. (předpremiéra)
19. Paterson - 108 tis. (předpremiéra)
20. Bezva ženská na krku - 106 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY