Zemřela Carrie Fisher, princezna Leia ze Star Wars

Vydáno: 27.12.2016 20:34 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Svět před chvílí oběhla tragická zpráva o úmrtí herečky a spisovatelky Carrie Fisher, která zemřela dnes ráno ve věku 60 let. Carrie Fisher si bude celý svět pamatovat jako princeznu Leiu ze Star Wars.
Carrie Fisher Svět se před chvílí dozvěděl o úmrtí herečky a scenáristky a hollywoodské legendy, kterou Carrie Fisher bezesporu byla. Tato herečka se narodila 21. října 1956 v Beverly Hills v Kalifornii. Zemřela dnes v Los Angeles. Bylo jí 60 let. Carrie Fisher před pár dny, v pátek 23. prosince postihnul těžký infarkt během letu z Londýna do Los Angeles. Po počátečních obavách o její život se poté objevila zpráva, kterou potvrdila matka herečky, sama herečka Debbie Reynolds, že je její stav stabilizovaný. Bohužel, dnes se život Carrie Fisher definitivně uzavřel.

Carrie Fisher ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje / Star WarsVe filmu herecky debutovala v roce 1975, když si zahrála po boku Warrena Beattyho v politické satiře Šampón. Už o dva roky později se ale stala nesmrtelnou, když ji režisér a scenárista George Lucas obsadil do hlavní role své vesmírné pohádky Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje, kde představovala slavnou princeznu Leiu. Tu si pak zahrála i ve dvojici sequelů, které následovaly: Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder a Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho.

Až o mnoho let později se vrátila v této postavě v novém díle nové trilogie Star Wars: Síla se probouzí a naposledy ji jako Leiu Organu uvidíme v Star Wars: Episode VIII, která bude mít premiéru až příští rok v prosinci. Kromě Star Wars si zahrála také ve filmech jako Hana a její sestryKdyž Harry potkal Sally nebo Hook.

Carrie Fisher byla i spisovatelkou. Sama si podle svého poloautobiografického románu Postcards from the Edge napsala scénář ke stejnojmennému filmu, známému jako Pohlednice z Hollywoodu. Napsala ještě několik dalších románů a dvoje paměti. Ty poslední - The Princess Diarist vyšly letos. 

Carrie Fisher zemřela 27. prosince 2016 ve věku 60 let. Smrt herečky potvrdila její dcera Billie Lourd, která je rovněž herečkou. Jako příčina její smrti je uveden infarkt.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY