TOP 20 ČR: druhý Anděl Páně vymetl s kouzelníky

Vydáno: 07.12.2016 18:00 - | foto: facebook tvůrce

Vánoční sequel Anděl Páně 2 se zmocnil vedení, z něhož s obrovskou sumou vytlačil Fantastická zvířata a kde je najít, třetí pozici si udrželo sci-fi Příchozí.
Fotografie z filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa / MoanaPremiérový víkend znamenal pro pokračování oblíbené české pohádky Anděl Páně 2 velký úspěch. Za sobotu a neděli totiž utržila přes 25 milionů a podobnou sumu tvořily i její tržby během všedních dní. Z pomyslného trůnu tak patálie anděla a čerta sesadily kouzelnický spin-off Fantastická zvířata a kde je najít, která pro tentokrát zůstala na pouhé hranici pěti milionů. Na bronzové příčce se opět udrželo sci-fi Denise Villeneuvea Příchozí, které nezaznamenalo velké ztráty a solidně tak překvapilo minule druhou Odvážnou Vaianu: Legendu o konci světa, která se ve vlastních tržbách od minule zhoršila o 60%.

Tuzemská Bezva ženská na krku si o jedno místo polepšila na úkor animovaných Trollů, kteří se prozpívali až ke svobodě. Beze změny se na sedmé pozici pak udrželo válečné drama Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, o jehož režii se postaral Mel Gibson. Jako novinka pak české pohádce sekundovala nekompromisní komedie Santa je pořád úchyl, v níž si Billy Bob Thornton zopakoval svou nejslavnější roli. Devítku a desítku si s těsným rozdílem pár tisíc rozdělili Lichožrouti s Pohádkami pro Emu.

Amy Adams ve filmu Noční zvířata / Nocturnal AnimalsMarvel a jeho nejnovější kousek Doctor Strange se pak nově uchytil na místě jedenáctém v doprovodu Nočních zvířat Toma Forda a Dítěte Bridget Jonesové, díky němuž se již filmová série o této baculce rozrostla v trilogii. Japonská animovaná Červená želva, neurčená pro dětské publikum, se pak stala o víkendu posledním z dvaceti snímků, který přesáhl hranici sta tisíc. Doplňovali ji pak na ocásku žebříčku Dívka ve vlakuInfernoSnowdenEgon SchieleTajný život mazlíčků a Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.

1. Anděl Páně 2 - 25 mil. (premiéra)
2. Fantastická zvířata a kde je najít - 5,3 mil.
3. Příchozí - 1,4 mil.
4. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 995 tis.
5. Bezva ženská na krku - 793 tis.
6. Trollové - 786 tis.
7. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny - 656 tis.
8. Santa je pořád úchyl - 473 tis. (premiéra)
9. Lichožrouti - 369 tis.
10. Pohádky pro Emu - 366 tis.

11. Doctor Strange - 327 tis.
12. Noční zvířata - 304 tis.
13. Dítě Bridget Jonesové - 156 tis.
14. Červená želva - 101 tis.
15. Dívka ve vlaku - 83 tis.
16. Inferno - 79 tis.
17. Snowden - 70 tis.
18. Egon Schiele - 70 tis.
19. Tajný život mazlíčků - 68 tis.
20. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 60 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY