TOP 20 ČR: Fantastická zvířata shrábla 30 milionů

Vydáno: 23.11.2016 20:59 - | foto: facebook tvůrce

Fantastická zvířata a kde je najít vletěla do žebříčku opravdu ve velkém a bez problémů si utrhla první místo, s obrovským odstupem za nimi zůstali Trollové a Příchozí.
Amy Adams ve filmu Příchozí / ArrivalNepřekvapivě se jeden z nejočekávanějších filmů tohoto roku, Fantastická zvířata a kde je najít, která navazují na kouzelnický svět Harryho Pottera, dostal na první pozici. A to s neuvěřitelnými 30 miliony za pouhý víkend, kdy je vidělo přes 200 000 českých diváků. Stříbro si tak udrželi animovaní Trollové z jejich barevného světa písniček a z vedoucí pozice byl sražen příchod mimozemšťanů v Příchozích od Denise Villeneuvea. O příčku výše si pak pomohla pohádka Lichožrouti o ponožkových odpadlících.

Tento tuzemský animák si tak vystřídal pozice s úspěšnou komedií Bezva ženská na krku o nesourodém vztahu Ondřeje Vetchého a Petry Hřebíčkové. Velký pád potkal neklasickou fantasy od Marvelu, Doctora Strange, představující nového superhrdinu v podání Benedicta Cumberbatche. Za ním zůstaly vánoční Pohádky pro Emu spolu s válečným snímkem Mela Gibsona Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny. Zpět do top desítky se povedlo dostat Tajnému životu mazlíčků a na její hranici tak bylo vytlačeno Dítě Bridget Jonesové.

Fotografie z filmu Hologram pro krále / A Hologram for the KingDruhá polovina začala se Sirotčincem slečny Peregrinové pro podivné děti, letošním výtvorem Tima Burtona, toho následovalo Inferno z trilogie s Tomem Hanksem a britsko-český Anthropoid. Rodinná komedie Já, kocour s Kevinem Spaceym převtěleným do domácího mazlíčka si odnesla čtrnáctku v těsném závěsu s ne zrovna úspěšnou novinkou Hologram pro krále. Za ní se zařadili ještě Snowden a Dívka ve vlaku, kteří se spolu s animákem Čapí dobrodružství stále vešli před premiéru českého Bratříčka Karla. Číslo dvacet pak zůstalo rakouskému Egonovi Schielemu.

1. Fantastická zvířata a kde je najít - 30,6 mil. (premiéra)
2. Trollové - 5,1 mil.
3. Příchozí - 4 mil.
4. Lichožrouti - 2,8 mil.
5. Bezva ženská na krku - 2,7 mil.
6. Doctor Strange - 2,1 mil.
7. Pohádky pro Emu - 1,7 mil.
8. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny - 1,7 mil.
9. Tajný život mazlíčků - 670 tis.
10. Dítě Bridget Jonesové - 603 tis.

11. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 554 tis.
12. Inferno - 450 tis.
13. Anthropoid - 366 tis.
14. Já, kocour - 319 tis.
15. Hologram pro krále - 287 tis. (premiéra)
16. Dívka ve vlaku - 226 tis.
17. Snowden - 184 tis.
18. Čapí dobrodružství - 169 tis.
19. Bratříček Karel - 169 tis. (premiéra)
20. Egon Schiele - 165 tis.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY