Trailer: Skrytá čísla - neznámé matematičky a let do vesmíru

Vydáno: 20.11.2016 08:30 - | foto: facebook tvůrce

Tři afroamerické matematičky, díky nimž se uskutečnil první let mimo oběžnou dráhu. Tři jména, která ani přesto skoro nikdo nezná, přestože jim za mnohé vděčíme. Poctu jim nyní filmem Skrytá čísla vzdává režisér Theodor Melfi.
Po poměrně úspěšné dramedii z roku 2014 Miluj souseda svého s Billem Murraym se režisér Theodore Melfi pustil do zpracování životopisu tří žen, které nejsou příliš známé, přestože hrály ve vesmírném závodu Ruska s Amerikou naprosto klíčovou roli. Tyto vědkyně se jmenovaly Dorothy Vaughn, Mary Jackson a Katherine Johnson, z nichž jedna dosud žije. A díky jejich práci u NASY se první člověk na světě, astronaut John Glenn, dostal mimo oběžnou dráhu Země.

Tyto vědkyně však ve své době, 60. letech, stále musely bojovat s předsudky kvůli jejich pohlaví i barvě pleti, a i o tom vypráví nový snímek Melfiho nesoucí název Skrytá čísla. Všechny tři matematičky v něm hrají oscarová Octavia Spencer, na Oscara nominovaná Taraji P. Henson a ve filmu debutující zpěvačka Janelle Monáe. Roli kosmonauta pak získal Glen Powell, jehož v obsazení doplňují ještě Kirsten Dunst či Kevin Costner.

Nový trailer k Skrytým číslům si můžete pustit níže a těšit se s ním na českou premiéru, která by měla být 9. března příštího roku.

Oficiální trailer filmu Skrytá čísla


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY