TOP 20 ČR: do žebříčku nenápadně dorazili mimozemšťané

Vydáno: 16.11.2016 20:23 - | foto: facebook tvůrce

Letos kritiky jeden z nejvíce vychvalovaných snímků, sci-fi Příchozí si v Česku ukouslo první příčku, sesadilo tak dosud vládnoucího Doctora Strange i animované Trolly.
Fotografie z filmu Trollové / TrollsSci-fi Příchozí od quebéckého režiséra Denise Villeneuvea si překvapivě u nás utrhlo první pozici, což se mu v Americe nepovedlo. Příběh o přistání mimozemských lodí a vyjednávání s nimi, podle prvních recenzí bravurně zpracovaný, vidělo u nás za víkend 32 tisíc lidí. Pouhé desítky diváků tak od vítězství dělily animované Trolly a jejich barvitý svět. Až na třetí příčku naopak sklouzl Doctor Strange od Marvelu, který představil jejich nejnovějšího superhrdinu v podání Benedicta Cumberbatche. Čtvrtá skončila česká Bezva ženská na krku, v níž si titulní roli zahrála Petra Hřebíčková.

Další tuzemský projekt, tentokráte ponožkoví Lichožrouti, se ocitli až na pátém místě doprovázeni vánoční romantikou v podobě Pohádek pro Emu. Další novinka se po mimozemském dramatu prodrala až na místo sedmé, kde zabodovalo válečné Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny zrežírované Melem Gibsonem. Osmičku si pak obhájilo Dítě Bridget Jonesové, které ustálo i prudký pád Inferna a Burtonova Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti.

Emily Blunt ve filmu Dívka ve vlaku / The Girl on the TrainDruhou polovinu tak ostartovala detektivní podívaná podle knižního bestselleru Dívka ve vlaku, tu následoval Tajný život mazlíčků a Zúčtování s Benem Affleckem, které v tržbách opravdu vybuchlo a již týden po premiéře se nezdržuje ani v horní desítce. Čtrnáctku si chytl koprodukční Anthropoid přímo před životopisnou novinkou Snowden. Zbylých pět míst si pak podělili Já, kocourEgon Schiele, Čapí dobrodružstvíTenkrát v ráji a Instalatér z Tuchlovic.

1. Příchozí - 4,7 mil. (premiéra)
2. Trollové - 4,5 mil.
3. Doctor Strange - 4,2 mil.
4. Bezva ženská na krku - 2,7 mil.
5. Lichožrouti - 2,4 mil.
6. Pohádky pro Emu - 2 mil
7. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny - 1,8 mil. (premiéra)
8. Dítě Bridget Jonesové - 774 tis.
9. Inferno - 718 tis.
10. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 694 tis.

11. Dívka ve vlaku - 607 tis.
12. Tajný život mazlíčků - 546 tis.
13. Zúčtování - 484 tis.
14. Anthropoid - 337 tis.
15. Snowden - 297 tis. (premiéra)
16. Já, kocour - 247 tis.
17. Egon Schiele - 225 tis. (premiéra)
18. Čapí dobrodružství - 161 tis.
19. Tenkrát v ráji - 160 tis.
20. Instalatér z Tuchlovic - 150 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY