Zemřel herec Robert Vaughn

Vydáno: 12.11.2016 10:53 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Robert Vaughn si zajistil nesmrtelnost už v roce 1960, kdy si zahrál postavu plachého pistolníka Lee v legendárním westernu Sedm statečných. Vaughn zemřel na následky leukémie ve věku 83 let.
Robert Vaughn ve filmu Sedm statečných / The Magnificent SevenSvět se dozvěděl o smrti herce Roberta Vaughna už včera 11. listopadu, kdy zemřel ve věku 83 let na leukémii. Léčení na tuto nemoc podstupoval už od minulého roku. Narodil se v roce 1932 v New Yorku a jeho hlavní parketou se stala televize. Ztvárnil řadu rolí v televizních seriálech, z nichž stojí za zmínku například role Napoleona Solo ze seriálu The Man from U.N.C.L.E., za nějž byl dvakrát nominován na Zlatý glóbus. Ve filmu se ale prosadil dokonce ještě o čtyři roky dříve rolí jednoho ze Sedmi statečných. Vaughn byl posledním žijícím z tohoto legendárního westernu. 

Už o rok dříve si vysloužil svou jedinou oscarovou nominaci za vedlejší roli v dramatu Hoši z Filadelfie. Z kolegou ze Sedmi statečných Stevem McQueenem si pak ještě zahrál v kriminálce Bullitův případ a slavném Skleněném pekle, kde hrál i jeho kolega z Hochů z Filadelfie Paul Newman. Vaugn nikdy nedosáhnul slávy svých slavnějších hereckých kolegů, ale vytvořil řadu nepřehlédnutelných vedlejších postav. Za roli v televizním seriálu z roku 1977 Washington: Behind Closed Doors získal cenu Emmy.

Vaugn byl ženatý s Lindou Staab a měl dvě adoptivní děti, syna Cassidyho a dceru Caitlin.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY