Fede Alvarez bude točit pokračování Finchera

Vydáno: 03.11.2016 19:00 - Václav Limberk | foto: Falcon

Režisér úspěšného hororu Smrt ve tmě Fede Alvarez bude nejspíše tím, kdo natočí sequel k pět let starému snímku Davida Finchera Muži, kteří nenávidí ženy, americkému remaku stejnojmenného švédského filmu.
Rooney Mara ve filmu Muži, kteří nenávidí ženy / The Girl with the Dragon TattooŠvédskou sérii kriminálních románů známou pod názvem Milénium napsal Stieg Larsson. Podle jeho knižní trilogie vznikla v krátkém sledu série švédských filmových adaptací (všechny z roku 2009), ve kterých účinkovala Noomi Rapace v hlavní roli hackerky Lisbeth Salander. Zanedlouho přišel americký remake prvního dílu knižní i filmové verze, který nesl stejný název jako ten švédský, tedy Muži, kteří nenávidí ženy, který natočil David Fincher s herečkou Rooney Mara v roli Lisbeth.

Studio Sony nyní, zdá se, konečně našlo vhodného adepta na místo režiséra, kterým by měl být Fede Alvarez, který nedávno slavil slušný úspěch s hororem Smrt ve tmě. Zajímavé ale je, že se nechystá remake druhého dílu Larssonova Milénia, nýbrž filmová verze čtvrtého dílu nazvaného The Girl in the Spider's Web, který na Milénium navazuje a který napsal po Larssonově smrti David Lagercrantz a celosvětově vyšel teprve minulý rok. V The Girl in the Spider's Web by se měla vrátit i Rooney Mara jako Lisbeth. Autorem scénáře bude Steven Knight.

V ději knihy Lisbeth opět spolupracuje v týmu s novinářem Mikaelem Blomkvistem, kterého hrál v americké verzi Daniel Craig. Jeho návrat k této roli server Variety, který tuto zprávu přinesl jako první, ale nezmiňuje. Studio by chtělo mít celý snímek hotový už příští rok.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY