Plakát a teaser: Karel Roden je Masaryk

Vydáno: 21.10.2016 17:59 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

V březnu bude mít premiéru nový koprodukční snímek Masaryk s Karlem Rodenem v hlavní roli syna prvního československého prezidenta Tomáše G. Masaryka Jana Masaryka.
Český plakát filmu  / MasarykV březnu 2017 bude mít premiéru historické drama Masaryk, v němž Karel Roden v hlavní roli ztvární Jana Masaryka, syna našeho prvního prezidenta Tomáše G. Masaryka. Podle scénáře trojice Petr KolečkoAlex Koenigsmark a Julius Ševčík ho natočil posledně jmenovaný. Masaryk vzniknul v česko-slovenské koprodukci společnosti IN Film a Rudolfa Biermanna. Masaryk je třetím Ševčíkovým filmem po dramatu Restart, kterým režijně debutoval a psychologickém thrilleru Normal

Výňatek z oficiálního distribučního listu společnosti Bioscope: Prožil život bohéma, miloval ženy, hudbu, velká gesta. V jeho srdci bojovala nespoutanost extravagantního umělce s povinností a morálkou úředníka, diplomata. Velkou část života procestoval, ale nikdy nezapomněl na zemi, z níž pocházel, na republiku, kterou založil jeho otec Tomáš Garrigue. Smrt Jana Masaryka je dodnes zahalena tajemstvím. Na pozadí historických událostí se odehrává napínavý životní příběh okouzlujícího, ale nevyrovnaného, sebedestruktivního muže a jeho marného boje o budoucnost vlastní země.

Ve filmu Masaryk hraje vedle Rodena celá řada předních českých a slovenských herců jako Oldřich Kaiser (prezident Edvard Beneš), Jiří Vyorálek (Konrád Henlein), Robert Jašków (Emanuel Moravec). Dále zde hrají Emília VášáryováZuzana Kronerová nebo známá modelka Eva Herzigová a také několik zahraničních herců jako Hanns ZischlerArly Jover nebo Paul Nicholas.

Masaryk bude v limitované podobě uveden v kině Lucerna už 25. prosince tohoto roku. Oficiální premiéru v kinech pak bude mít 9. března 2017.

Teaser filmu zhlédněte níže

Originální teaser filmu Masaryk









NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY