TOP 20 ČR: sirotkům se na krk pověsila bezva ženská

Vydáno: 19.10.2016 17:30 - | foto: facebook tvůrce

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti po třech vítězných týdnech vyštípala Bezva ženská na krku a přemohl je ve finále i méně úspěšný Tom Hanks a jeho Inferno.
Tom Hanks, Felicity Jones ve filmu Inferno / InfernoDlouhodobý producent mnoha českých úspěšných komedií Tomáš Hoffman se letos postavil i za kameru v pozici režiséra. Na plátna tak přivedl romantickou komedii Bezva ženská na krku, kde si ústřední pár zahráli Ondřej Vetchý a Petra Hřebíčková, a která v tržbách za první víkend velmi slušně zaskórovala s více jak 11 miliony. Ve stejný týden měla premiéru i adaptace třetí knihy z mysteriózní série od Dana Browna Inferno, kterou stejně jako předchozí díly zrežíroval Ron Howard, jemuž v Česku za uplynulý víkend vynesla přes 7 milionů. Až k bronzu tak byl sražen Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, jehož výše návštěvnosti začala opadávat a zastavila se na třímilionové hranici s opět čtvrtou Dívkou ve vlaku hned za ním.

Na Dítě Bridget Jonesové tak zbylo pouze páté místo i přes stále slušně tržby, velmi však v konkurenci další české komedie zapadl Jakub Kohák jako Instalatér z Tuchlovic, po němž se v žebříčku uchytl ještě koprodukční Anthropoid od Seana Ellise. Příliš dětských diváků již nenavštívilo letní animovaný hit Tajný život mazlíčků, ale zájem již rozhodně zaznamenal český snímek podobného ražení, Lichožrouti, jenž si v předpremiéře vydělal již více než milion. Třetím animákem do kupy pak bylo Čapí dobrodružství, jež sklouznulo z osmičky na desátou příčku.

Kristen Wiig, Zach Galifianakis ve filmu Zilionáři / MastermindsRychle se z horní desítky poroučela i rodinná komedie Já, kocour a na jedenácté pozici pak ne zrovna úspěšně odstartovali komediální Zilionáři následováni Kubem a kouzelným meč. Čtrnáctka patřila Obru Dobrovi, za nímž přístál životopisný Sully: Zázrak na řece Hudson a přes hranici sta tisíc se zadařilo dostat ještě Lovecké sezóně: Strašpytel i Deepwater Horizon: Moře v plamenech. Opravdu minimání pak už byl zájem o poslední tři tituly: Cafe societyDoba ledová: Mamutí drcnutí a Buchty a klobásy, jejichž výtěžky se již pohybovaly v pouhých desítkách tisíc.

1. Bezva ženská na krku - 11,4 mil. (premiéra)
2. Inferno - 7 mil. (premiéra)
3. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 3,2 mil.
4. Dívka ve vlaku - 2,6 mil.
5. Dítě Bridget Jonesové - 2,4 mil.
6. Instalatér z Tuchlovic - 1,8 mil.
7. Anthropoid - 1,8 mil.
8. Tajný život mazlíčků - 1,3 mil.
9. Lichožrouti - 1 mil (předpremiéra)
10. Čapí dobrodružství - 895 tis.

11. Já, kocour - 849 tis.
12. Zilionáři - 632 tis. (premiéra)
13. Kubo a kouzelný meč - 562 tis.
14. Obr Dobr - 201 tis.
15. Sully: Zázrak na řece Hudson - 192 tis.
16. Lovecká sezóna: Strašpytel - 146 tis.
17. Deepwater Horizon: Moře v plamenech - 113 tis.
18. Cafe society - 93 tis.
19. Doba ledová: Mamutí drcnutí - 81 tis.
20. Buchty a klobásy - 74 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY