Box Office: Sully úspěšně přistál na vrcholu žebříčku

Vydáno: 12.09.2016 08:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Druhému zářijovému víkendu dominovalo drama Clinta Eastwooda Sully: Zázrak na řece Hudson s Tomem Hanksem, které bez problému opanovalo vrchol žebříčku Box Office.
Fotografie z filmu Sully: Zázrak na řece Hudson / Sully: Zázrak na rece HudsonNovinka Sully: Zázrak na řece Hudson režiséra Clinta Eastwooda s Tomem Hanksem v hlavní roli, která se hraje i v našich kinech, bez problému opanovala vrchol žebříčku Box Office, když otevřela za 35,5 milionu. Jde o jeden z pěti nejlepších zářijových výsledků vůbec a také o nejlepší zářijový otvírák studia Warner Bros. K tomu jde o první snímek Toma Hankse od Andělů a démonů, který otevřel na čele žebříčku. Jde také o nejlepší IMAX otvírák v měsíci září (z 375 IMAX sálů zhruba 4 milióny). 

Na druhém místě trochu překvapivě skončila druhá novinka, mysteriózní drama od studia Screen Gems When the Bough Breaks, které otevřelo za rovných 15 mil. I když bralo druhé místo, jde o výrazný pokles od výsledku snímku The Perfect Guy (otvírák 25,8 mil.) nebo No Good Deed (24,2 mil.), které jsou od stejného studia. Na třetí místo poklesl horor Smrt ve tmě, který opanoval vedoucí místo žebříčku minulé dva týdny. Čtvrtý je Sebevražedný oddíl, který už na tržbách překonal hranici 300 milionů doma a celosvětově už dotírá hranici 700 milionů. 

Fotografie z filmu Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek / Robinson CrusoePátý je animák Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek, který přinesl jen 3,4 milionu. Za ním pak je rovněž animák, i když ze zcela jiného soudku, který zápasí v topce už pár týdnů, Kubo a kouzelný meč. Za ním pak je Můj kamarád drak, který si přeci jen vede o něco lépe a má alespoň za pět týdnů na tržbách zhruba 70 milionů z USA a dalších 32 ze zahraničí. Na dalších místech jsou Matky na tahuHell or High Water a Buchty a klobásy

Příští víkend se do kin dostanou tři novinky, Dítě Bridget JonesovéBlair Witch a Snowden

BOX OFFICE: VÍKEND OD 9. ZÁŘÍ 2016

 1. Sully: Zázrak na řece Hudson 35,5 mil. (novinka)
 2. When the Bough Breaks 15 mil. (novinka)
 3. Smrt ve tmě 8,2 mil.
 4. Sebevražedný oddíl 5,6 mil.
 5. Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek 3,4 mil. (novinka)
 6. Kubo a kouzelný meč 3,2 mil. 
 7. Můj kamarád drak 2,9 mil.
 8. Matky na tahu 2,8 mil.
 9. Hell or High Water 2,6 mil.
10. Buchty a klobásy 2,3 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY