Preview: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Vydáno: 31.08.2016 16:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Jednou z napjatě očekávaných novinek filmového podzimu je určitě i novinka Tima Burtona Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Vedle Evy Green se můžete těšit mimo jiné i na Asu Butterfielda.
Tim Burton se v září vrátí do kin se svým novým kouskem Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti natočeným podle stejnojmenné a debutové knihy amerického autora Ransoma Riggse z roku 2011 (česky vyšla o rok později). Scénář podle ní napsala Jane Goldman. V hlavní roli Slečny Peregrinové se schopností proměnit se v sokola uvidíme Evu Green. V hlavní dětské roli Jacoba "Jakea" Portmana uvidíme Asu Butterfielda

Eva Green ve filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti / Miss Peregrine's Home for Peculiar ChildrenOficiální synopse k filmu zní: Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt CZ)

Burton se po civilním snímku, kterým byli jeho předchozí Big Eyes, vrací ke svému obvyklému fantasknímu světu, tak jak jsme u něj zvyklí už od dob Střihorukého Edwarda nebo Alenky v říši divů. Kromě Green a Butterfielda uvidíme v tomto snímku celou řadu herců jako Chris O'Dowd (Jakeův odloučeně žijící otec), Terence Stamp (Jakeův zesnulý dědeček), Judi Dench (Miss Avocet), která se dokáže proměnit v ptáka tenkozebce nebo Rupert Everett a Kim Dickens v nespecifikovaných rolích.

Fotografie z filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti / Miss Peregrine's Home for Peculiar ChildrenV rolích "podivných dětí" se pak představí následující: Ella Purnell jako Emma Bloom, která musí být připoutána k zemi, jinak uletí, dokáže kontrolovat počasí. Lauren McCrostie jako Olivie Abroholos Elephanta, dokáže vznítit oheň vlastníma rukama, Cameron King je neviditelný chlapec Millard Nullings, Pixie Davies je Bronwyn Buntley, holčička s nadliskou silou, Georgia Pemberton jako Fiona Fraunfeld, Finlay MacMillan jako Enoch O'Connor, Milo Parker je chlapec se živým včelím úlem v břiše, Raffiella Chapman je holčička s extra ústy schovanými vzadu na hlavě, Hayden Keeler-Stone je Horace Somnusson, chlapec s věštěckými sny a Thomas a Joseph Odwell hrají telepatická dvojčata. 

Proti nim pak stojí úhlavní nepřítel Samuel L. Jackson jako nemrtvý Mr. Barron, který chytá a zabijí podivné děti a jeho přisluhovači Dr. Golan (Allison Janney), Mr. Clark (Jack Brady), Mr. Archer (Philip Philmar) a Mr. Gleeson (Scott Handy). Ještě zmiňme, že za kamerou stál Bruno Delbonnel a hudbu měl na starosti Matthew Margeson. Ústřední píseň "New World Coming" nazpívala pro film dánsko-islandská umělkyně DíSA.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti uvidíme v kinech od 29. září 2016.

Originální trailer filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY