DVD: Muži, co zírají na kozy

Vydáno: 12.03.2011 15:00 - Petr Doupal | foto: Facebook tvůrce

George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kevin Spacey a jedna koza se sešli v ulítlé válečné komedii. Bohužel je snímek Muži, co zírají na kozy tak nepřístupný, že má šanci zaujmout snad pouze velké fanoušky právě těchto herců.
Muži, co zírají na kozy by se v soutěži o nejzbytečnější film umístil hodně vysoko. Mimoňský výtvor je zcela těžké uchopit. Vypadá, jak kdyby banda herců / kamarádů najednou měla okno mezi natáčením blockbusterů a na dva týdny si tak udělala výlet někam do třetího světa natočit válečný film bez války a komedii bez vtipu. Tedy, abychom nekřivdili, minimálně pět hlášek ve filmu je opravdu povedených. Neudělejte však tu chybu, že si před projekcí pustíte trailery. Devadesát procent všeho vtipného z celé stopáže je totiž v nich.
Některé scény a dějové části lze sledovat pouze s kroucením hlavy, případně "na drogách". Však celý příběh o tajné paranormální jednotce americké armády je - ač založen na knize, která rekonstruuje reálné události - slušná magořina.
Novinář Bob (Ewan McGregor) odletí do Iráku najít inspiraci pro sepsání průlomového článku a náhodou se tam setká s Lynem (George Clooney), který mu prostřednictvím flashbacků vypráví o vzniku armády Nové Země založené Billem (Jeff Bridgess). Ta měla zkoumat alternativní metody boje proti nepříteli a po 11. září byla opět zaktivována. Mimo jiné měli úspěšní rekruti zhypnotizovat kozu tak, že se jí zastaví srdce. A nebo umět proskočit zdí či být neviditelný. K dopsání článku je ale nutné najít Billa, po kterém se slehla zem. Je však možné, že v tom bude mít prsty Lynův sok v armádě Larry (Kevin Spacey).
Pokud vám předchozí řádky nic neřekly, tak přidejte LSD. Jako postavám ve filmu. Po závěrečné scéně a titulcích s výbornou "More Than A Feeling" kapely Boston se pak se spoludivákem na sebe podíváte a řeknete si "WTF?!?".
A závěrečné doporučení: fanoušci McGregora, Clooneyho, Spaceyho, Bridgese a Jediů, klidně stovku za DVD obětujte, navíc totiž dostanete nezvykle (v rámci srovnatelných levných edic) velkou paletu bonusů (celkem půl hodiny včetně filmu o filmu, rozhovorů, vystřižených scén a upoutávek), které zážitek z filmu rozšíří. Zbytek by se Kozám měl raději vyhnout.
TECHNICKÁ SPECIFIKACE
Zvuk: 5.1 Dolby Digital angličtina, 5.1 Dolby Digital čeština
Titulky: české
Obraz: 16:9, 1,78:1



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY