Scorseseho Silence může být jeho nejdelším filmem

Vydáno: 20.08.2016 15:00 - Václav Limberk | foto: Paramount Pictures

Nejnovější snímek Martina Scorseseho Silence může být zatím jeho nejdelším filmem vůbec. Příběh o dvou jezuitech v sedmnáctém století v Japonsku bude mít premiéru až po novém roce.
Martin Scorsese, Andrew Garfield při natáčení filmu  / SilenceMartin Scorsese dotočil svůj nejnovější kousek, historické drama Silence, které je nyní ve fázi postprodukce. Sám Scorsese nedávno řekl, že sám víceméně čeká, kdy ho Paramount do kin uvede. Silence stále nemá stanovené datum americké premiéry. U nás bychom ho měli vidět na začátku příštího roku, ale je otázka, zda se toto datum ještě nezmění. Problém Silence může být totiž s jeho délkou, která je nyní údajně 195 minut, což by z něj dělalo zatím režisérův nejdelší celovečerní hraný film vůbec. Scorseseho nejdelším kouskem vůbec je dokument George Harrison: Living in the Material World, který má tři hodiny 28 minut. 

Problém může být také s tím, jak film, který zatím vypadá jako "japonská verze" Mise o dvou jezuitech, kteří chtějí v 17. století šířit svou víru v Japonsku, prodat mainstreamovému publiku. Navíc s takovou délkou, která z něj dělá anti-popcornovou záležitost. Je nepochybně rozdíl mezi tím žvýkat popcorn a upíjet colu hodinu a půl nebo tři hodiny a čtvrt. Scorseseho filmy ale měly vždy nadprůměrnou délku. K délce tří hodin sahalo například Casino, ale i jeho zatím poslední kousek Vlk z Wall Street. Jeho Gangy New Yorku měly původně dokonce 3 hodiny 36 minut, než je nechal producent Harvey Weinstein zkrátit na "přijatelných" 166 minut.

Jak to se Silence nakonec dopadne a jak dlouhé bude, se zřejmě dozvíme až při premiéře, která je u nás zatím stanovena na 12. ledna 2017. Ještě zmiňme, že Silence se tentokrát obejde bez účasti Leonarda Di Capria a hlavní role zde hrají Adam DriverAndrew Garfield a Liam Neeson, který hrál i ve zmíněné Misi.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY