Poslední díl Divergence nejde do kin, jen do TV

Vydáno: 21.07.2016 15:00 - | foto: facebook tvůrce

Pro fanoušky této sci-fi série přišla dnes celkem šokující zpráva. Do kin už na druhou polovinu posledního dílu Divergence totiž rozhodně nepůjdou. Podívat se na něj zato budou moci v televizi.
Fotografie z filmu Divergence / DivergentJiž od prvního dilu ze série Divergence adaptujícího knižní předlohu od spisovateky Veronicy Roth bylo evidentní, že studio Lionsgate doufá v zopakování úspěchu, který se jim podařilo nabrat s Hunger Games. Rok 2014 tak byl spíše zklamáním, co se návštěvnosti kin týče. Pro sequel Rezistence proto došlo ke změně režiséra na Roberta Schwentkeho a filmu bylo přidáno na akci, aby nalákal širší spektrum publika. Povedlo se, film si vedl lépe než jednička a tak Lionsgate vsadil na finále trilogie vše, tudíž jej rozdělil na dvě části - Aliance a Ascendant (zatím bez českého názvu).

To ovšem dělat nemělo, Aliance totiž v Box Office dopadla naprosto katastrofálně a série ještě ke všemu před druhou částí finále ztratila Schwentkeho jako režiséra, jelikož ten točení pokračování razantně odmítl. Nalezena byla sice poměně rychle nahráda v Leem Tolandu Kriegerovi (Věčně mladá), ale již tyto problémy nevěstily nic dobrého.

A nyní přišla opravdu špatná zpráva, podle níž už finále série v kinech neuvidíme. Místo toho jej Lionsgate vyšle do televize, kde by Ascendant jako TV film měl dovyprávět a uzavřít příběhy našich hrdinů, ale také nám představit nové postavy, jež by poté měly vést nový spin-off seriál, o němž se zatím neví zhola nic.

Wallpaper filmu Rezistence / InsurgentV tomto momentě tedy není jisté vůbec nic, protože herci i režisér zřejmě budou muset při takovýchto změnách podepisovat nové smlouvy. Stoprocentně tak ani nevíme, jestli se do čtvrtého, televizního dílu vrátí představitelé hlavních rolí - Shailene WoodleyTheo JamesAnsel Elgort či Zoe Kravitz.

Nové informace se snad ale brzy dozvíme a můžeme doufat, že se série nepohřbí jedním velkým fiaskem jako například Mortal Instruments: Město z kostí, které dopadlo ještě o poznání hůře i se svou seriálovou verzí.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY