TOP 20 ČR: Hledá se Dory třetím týdnem na špici

Vydáno: 05.07.2016 11:30 - | foto: Falcon

Velké změny se za poslední víkend v horních třech příčkách žebříčku příliš neudály, vlastně jediná. Sequely Hledá se Dory i Den nezávislosti: Nový útok si své pozice snadno udržely a na trojku bylo pouze puštěno romantické Než jsem tě poznala.
Emilia Clarke, Sam Claflin ve filmu Než jsem tě poznala / Me Before YouAni po třech týdnech, které uběhly od premiéry velmi očekávaného pokračování pixarovského animovaného Hledá se Dory, jeho návštěvnost příliš neklesla. Od minulého víkendu si animák udržel svých šest milionů, které tak mohl připočíst ke svým 30 milionům, jenž už v Česku vydělal. Modrá zapomnětlivá rybička tak celkem hravě předčila konkurenci v podobě jiného sequelu, Den nezávislosti: Nový útok, na nějž si fanoušci počkali ještě déle, celých dvacet let. Ten si zas tak dobře nevedl u kritiků, ale vydělává celkem slušně, a tak v klidu porazil adaptaci britského románu Než jsem tě poznala, ve které se Emilia Clarke zamiluje do Sama Claflina na vozíčku. Od bronzu pak pouhých tři sta tisíc oddělilo tentokráte herní adaptaci Warcraft: První střet, která s příchodem výdělečnějšího dojáku spadla ze stupňů vítězů.

Páté a šesté místo si pak ulovily "dvojky", a to Podfukáři 2, kteří zopakovali své triky ještě ve větším a také hororové V zajetí démonů 2, v němž se manželé Warrenovi zkoumající paranormální jevy vydali pomoci rodině z Enfieldu od jejich poltergeista. Následoval nový thriller Hra peněz zrežírovaný herečkou Jodie Foster, který měl premiéru již letos v Cannes a nyní zavítal i do českých kin. Dále se v žebříčku sesunula i disneyovská Alenka v říši divů: Za zrcadlem, které se z horní desítky zdařilo porazit už jen Angry Birds ve filmu a Favreauovu Knihu džunglí.

Jiří Bartoška ve filmu  / Teorie tygraDruhou polovinu pak odstartovala česká dramedie Teorie tygra, kde se Jiří Bartoška vyrovnával s přichozím stářím. Porazit se mu podařilo návrat komiksových Želv Ninja 2 a stejně tak již překonal dlouho úspěšný animovaný hit roku Zootropolis: Město zvířat. Na čtrnácté příčce pak Správní chlapi Crowe a Gosling vyzráli na druhé duo siláků v Centrální inteligenci tvořené Dwaynem Johnsonem a Kevinem Hartem. Francouzská komediální novinka Pařba v Pattayi se pak dostala pouze na šestnáctku a za sebou nechala dánský kriminální Vzkaz v lahvi, nemotornou Kung Fu Pandu 3, pohádkovou Řachandu a dokument Příběh lesa.

1. Hledá se Dory - 6,5 mil..
2. Den nezávislosti: Nový útok - 2,8 mil.
3. Než jsem tě poznala - 1,9 mil. (premiéra)
4. Warcraft: První střet - 1,6 mil.
5. Podfukáři 2 - 1,2 mil.
6. V zajetí démonů 2 - 1,1 mil.
7. Hra peněz - 872 tis. (premiéra)
8. Alenka v říši divů: Za zrcadlem - 642 tis.
9. Angry Birds ve filmu - 534 tis.
10. Kniha džunglí - 300 tis.

11. Teorie tygra - 244 tis.
12. Želvy Ninja 2 - 192 tis.
13. Zootropolis: Město zvířat - 179 tis.
14. Správní chlapi - 137 tis.
15. Centrální inteligence - 91 tis.
16. Pařba v Pattayi - 90 tis.
17. Vzkaz v lahvi - 59 tis.
18. Kung Fu Panda 3 - 42 tis.
19: Řachanda - 37 tis.
20. Příběh lesa - 22 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY