Do Varů přijedou Michael Shannon a Jean Reno

Vydáno: 29.06.2016 14:28 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Už za dva dny začne 51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Dalšími významnými hosty budou herci Michael Shannon a Jean Reno, který převezme Cenu prezidenta festivalu.
Cillian Murphy, Jamie Dornan ve filmu  / AnthropoidJiž za dva dny se rozjede 51. ročník karlovarského festivalu, který v pátek 1.7. ve 20.00 v Kongresovém a Malém sále hotelu Thermal letos zahájí světová premiéra filmu Anthropoid. Delegaci snímku, který se natáčel i u nás a hrají v něm i čeští herci, budou tvořit tvůrci v čele s režisérem Seanem Ellisem, kterého doprovodí herci Jamie DornanToby Jones,  Aňa GeislerováAlena Mihulová a Václav Neužil.

Cenu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii tu převezme Willem Dafoe, který v sobotu 2.7. ve 22.30 ve Velkém sále hotelu Thermal osobně uvede film Pasolini. Mezi hosty bude i oscarový scenárista Charlie Kaufman, který zde 7.7. ve 22.30 uvede představení svého filmu Anomalisa a v sobotu pak převezme ocenění MFF KV na slavnostním zakončení festivalu.
 
Fotografie z filmu Leon / LéonTuto hvězdnou dvojici pak ve středu doplní francouzský herec Jean Reno, který získá Cenu prezidenta MF KVV za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Cenu převezme 4.7. ve 22.30 ve Velkém sále hotelu Thermal, kde bude na jeho počest uveden snímek Luca Bessona Leon, který je dodnes Renovým nejslavnějším snímkem a zřejmě i jeho nejlepší rolí. My jsme měli možnost Rena naposledy v kinech vidět ve třetím díle středověké taškařice Návštěvníci 3: Revoluce

Do Varů dorazí také americký herec Michael Shannon, kterého můžete znát například ze seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City nebo z filmů Nouzový východ, za nějž byl nominován na Oscara za vedlejší roli. Shannon si v poslední době zahrál například generála Zoda v komiksovkách DC Muž z oceli a Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Herec tu uvede svůj nový film Známá neznámá.  

Michael Shannon ve filmu Muž z oceli / Man of SteelMezi dalšími význačnými hosty festivalu bude například naše legendární herečka Jiřina Bohdalová
držitelka Ceny prezidenta MFF KV za mimořádný umělecký přínos české kinematografii, která tu 7.7. v 16.00 v Městském divadle Karlovy Vary uvede snímek Ucho. Herečka Adriana Ugarte a Emma Suárez tu uvedou premiéru filmu Julieta. Suarez pak ještě spolu se Sergi Lópezem uvedou premiéru filmu Nová kůže .

Mezi hosty bude i kapela Lucie, která tu uvede premiéru dokumentu  Davida Síse Lucie: Příběh jedný kapely, který má v kinech premiéru 7. července 2016. Slavnostní zakončení festivalu v sobotu 9. července  pak obstará česká premiéra posledního filmu Woodyho Allena Café Society, který letos pro změnu zahajoval festival v Cannes. Ještě doplňme, že v nové znělce festivalu se představí letošní jubilant Zdeněk Svěrák.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY