Warner Bros chce pro anime Akira Justina Lina

Vydáno: 27.06.2016 12:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Japonská animovaná sci-fi Akira z roku 1988 režiséra Kauhiro Ótoma patří mezi kultovní anime oblíbené po celém světě. Warner Bros chce, aby mu celovečerní hranou podobu dal Justin Lin.
Fotografie z filmu  / AkiraO tom, jak udělat z kultovního japonského anime Akira hollywoodský spektákl, uvažuje studio Warner Bros, které má na něj práva od roku 2002, už léta. Během let bylo několik pokusů o převedení této cyberpunkové mangy a jeden čas se v úloze režiséra ocitnul Jaume Collet-Serra a v roli producenta Christopher Nolan. Před rokem byl k napsání scénáře angažován scenárista z druhé série Daredevil Marco J. Ramirez a nyní se začíná mluvit o režisérovi. Warneři chtějí pro Akiru získat Justina Lina. Zpráva se objevila v rozhovoru reportéra serveru The Wrap a na serveru ScreenRant. Podle ní chtějí Warneři, aby Lin podepsal kontrakt na režii Akiry

Taiwansko-americký režisér Lin momentálně dokončil poslední díl startrekovské ságy Star Trek: Do neznáma. Před necelými dvěma měsíci se objevila zpráva, že Lin vyjednává s Warnery o natočení sequelu "basketballové" komedie Space Jam s LeBronem Jamesem. Podle Slashfilm by pak studio bylo více ochotné pomoci Linovi se Space Jam 2, pokud jim pomůže s realizací Akiry.

Spousta fanoušků anime verze z roku 1988 je stále proti hrané verzi. Důvodem jsou zatím i nepodařené hollywoodské adaptace anime jako Dragonball: Evoluce nebo Astro Boy. Warneři ale věří, že s Linem by to mohlo fungovat. Hollywood to s adaptacemi anime nevzdává. Dost bude záležet i na tom, jak dopadne nejnovější adaptace japonské anime Ghost in the Shell se Scarlett Johansson příští rok. Jeho úspěch, či neúspěch pak mnohé napoví.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY