Trailer: Rachel Weisz bojuje proti popírání holocaustu v Denial

Vydáno: 23.06.2016 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Pod taktovkou režiséra Micka Jacksona se letos Rachel Weisz coby mladá historička židovského původu pustí do právního boje s uznávaným spisovatelem, který popírá existenci holocaustu.
Do svého nového filmu Denial změnila Rachel Weisz (držitelka Oscara za drama Nepohodlný) nejen (drasticky) vizáž, když se proměnila do židovské historičky, ale také časové období. Přeneseme se s ní totiž do 90. let, kdy Weisz v roli Deborah Lipstadt vydává knihu Popírání holocaustu, sílící útok na pravdu a paměť. Jeho existence totiž byla v této době předními americkými i světovými historiky popírána a sama Lipstadt tak musela u soudu bojovat za pravdu proti Davidu Irvingovi, britskému amatérskému historikovi, který kontroverzně propagoval holocaust jako holý výmysl.

Tohoto jejího protivníka ztvární ve filmu Timothy Spall (Červíček ze série Harry Potter) a herecky je ve snímku doplňují ještě například Tom WilkinsonAndrew Scott či Mark Gatiss. Do českých kin si bohužel tento zajímavý titul cestu nenašel, ale i tak vypadá dílo režiséra Micka Jacksona jako drama, které by nemělo uniknout vaší pozornosti.

Oficiální trailer filmu Denial


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY