První foto: Colin Firth na cestě kolem světa v The Mercy

Vydáno: 20.06.2016 13:22 - | foto: facebook tvůrce

Colin Firth si může do filmografie připsat další zajímavou roli a dost možná s ním můžeme počítat i na dalším udílení cen. Zatím vám jako lákadlo na jeho další výkon musí stačit fotografie z dramatu The Mercy.
Ve své nejnovější roli se britský herec Colin Firth vydá na širý oceán, a to v roli Donalda Crowhursta, amatérského námořníka, který se v roce 1968 účastnil soutěže Sunday Times nazvané Golden Globe Race. V té soutěžili námořníci samostatně na jachtách kolem celého světa a právě tato soutěž se stala Crowhurstovi osudnou. Snažil se zachránit svůj krachující podnik výhrou soutěže s první cenou, tučnou peněžní odměnou, ale na moři se sám podle svých zápisků rychle zbláznil a podle všeho nakonec v Atlantském oceánu spáchal sebevraždu. Tělo se nikdy nenašlo...

Jeho příběh nyní v biografickém snímku The Mercy (původně nazvaném Deep Water) představí režisér James Marsh, který má na kontě již jednoho Oscara za Muže na laně a nedávno také slavil úspěch s životopisem Stephena Hawkinga v Teorii všeho. Jako další bude v hlavní roli Firthovi sekundovat Rachel Weisz v roli manželky Clare (pozn. původně měla postavu ztvárnit Kate Winslet), která na něj netrpělivě čeká doma. 

Námětem i jmenovitě se jedná o slušný "útok" na další sézonu udělování cen a nějaké ty nominace pro film i herce by rozhodně nebyly překvapením.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY