Steven Spielberg chystá s týmem Mostu špionů nové drama

Vydáno: 16.06.2016 09:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Steven Spielberg se znovu spojí se scenáristou a producentem svého Mostu špiónů. V centru dramatu má být americký televizní hlasatel Walter Cronkite a jeho působení během vietnamského konfliktu.
Tom Hanks, Steven Spielberg při natáčení filmu Most špiónů / Steven Spielberg se chce znovu spojit s tvůrčím týmem svého úspěšného, na sedm Oscarů nominovaného dramatu z dob studené války Most špiónů. Konkrétně chce dát dohromady drama o americkém televizním hlasatelovi Walteru Cronkiteovi a jeho působení v době vietnamského válečného konfliktu v šedesátých letech. S ním by měl Spielbergovi pomoct spoluscenárista Mostu špiónů Matt Charman a také jeho producent Marc E. Platt. Hlasatel měl významný vliv na veřejné mínění na toto téma, který zasahoval až do Bílého domu a k tehdejšímu americkému prezidentovi Lyndonu B. Johnsonovi. Po návštěvě Vietnamu v roce 1968 přinesl Cronkite pravdivé zprávy o tom, co zde sám viděl. Jeho zpráva zanechala důležitou stopu v americkém zpravodajství. 

Tento projekt je stále teprve v počátečním stádiu vzniku. Charman momentálně pracuje na scénáři, zatímco Spielberg se musí rozhodnout, zda zastane pozici režiséra, nebo ne kvůli svému nabitému úracovnímu kalendáři. Zatímco jeho poslední dokončený snímek Obr Dobr bude mít premiéru, Spielberg začne natáčet svůj další film, kterým bude počítačový Ready Player One a po něm by měl následovat The Kidnapping of Edgardo Mortara a ohlášen je také Indiana Jones 5 s Harrisonem Fordem. Pokud ale Spielberg natočí i "Waltera Cronkita", hádejte koho by do něj obsadil? Můžete jednou. Ano, Mark Rylance by byl kandidátem číslo jedna.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY