Zelený zlobr Shrek se vrací na filmová plátna

Vydáno: 16.06.2016 15:00 - | foto: Dreamworks

Po šesti letech od posledního dílu a patnácti od toho první je další, v pořadí pátý díl ze slavné animované série Shrek přímo na spadnutí. A vypadá to, že bychom se ho opravdu mohli dočkat.
Mike Myers, Cameron Diaz ve filmu Shrek: Zvonec a konec / Shrek Forever AfterAč se to některým z vás možná nezdá, jsou mezi námi zelená postavička tlustého zlobra Shreka, jeho princezny Fiony a přitroublého Oslíka už řádnou dobu. Na světlo světa je přivedla společnost DreamWorks již před patnácti lety pod režisérskou taktovkou Andrewa Adamsona a Vicky Jenson. Průlomová tato "pohádka" nebyla pouze novou dokonalejší animací, ale také humorem, který pobavil jak děti, tak jejich rodiče. A za vznikem toho všeho stál hlavně jeden muž, producent Jeffrey Katzenberg.

První Shrek vydělal celosvětově skoro půl miliardy dolarů, a tak nebylo překvapivé, že brzy došlo i na sequely, kterým se dařilo podobně a někdy i lépe. Poslední pokračování, Shrek: Zvonec a konec, se dostavilo v roce 2010 a následoval jej ještě spin-off Kocour v botách. Tyto poslední kousky ovšem nebyly hodnoceny zrovna kladně a tak se série na čas odmlčela.... Až doteď.

O budoucnosti Shreka se mluvilo již minulý rok, ale až nyní jsme se dozvěděli něco konkrétnějšího od vedení DreamWorks. To povolalo producenta Chrise Meledandriho, který stojí za celou franšízou Já, padouch, aby Shreka "vzkřísil." K tomu možná mohou být někteří skeptičtí vzhledem k upadající kvalitě Meledandriho slavné série, ale přeci jen uvidíme, jak se to vyvrbí.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY