Filmová verze Battlestar Galactica se dává do pohybu

Vydáno: 10.06.2016 17:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Filmová verze televizního seriálu Battlestar Galactica ze sedmdesátých let nabírá zřetelnější obrysy. Scénář k ní napíše autorka scénáře k Westworld Lisa Joy a režírovat by mohl Francis Lawrence.
Fotografie z filmu  / Battlestar GalacticaServer Deadline přinesl zprávu, že dlouho očekávaný filmový přepis televizního seriálu ze sedmdesátých let Battlestar Galactica se konečně u studia Universal dává do pohybuPilot seriálu Hrdinové z galaxií se dokonce dočkal i uvedení v kinech předtím, než se tato série dostala na televizní obrazovky. Původní seriál se pak dočkal v roce 2004 nové podoby Battlestar Galactica. Scénář pro jeho filmovou podobu napíše Lisa Joy, která napsala scénář a byla jednou z výkonných producentů nového seriálu HBO Westworld. V souvislosti s režisérem bylo zmíněno jméno Francis Lawrence. O produkci se postarají Scott Stuber a Dylan Clark spolu s Michaelem De Lucou

Battlestar Galactica je o bitvě lidí a Cylonů, rase strojů lidem podobným. Posádka vesmírné lodi Battlestar Galactica hledá po zničení dvanácti lidských kolonií bájnou 13. kolonii zvanou Země. Francis Lawrence, který naposled režíroval druhý díl Hunger Games: Síla vzdoru, bude podle DeadlineJennifer Lawrence natáčet špiónský thriller Red Sparrow a na Battlestar Galactica by mělo dojít potom. Po seriálové verzi z roku 2004 se Battlestar Galactica dostalo celé řady web-sérií, tv filmů a spin-offů, z nichž ten zatím poslední z roku 2012 měl podobu televizního seriálu Vesmírná loď Galactica - Krev a chrom.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY