TOP 20 ČR: v Česku žebříčku uchvátila Alenka

Vydáno: 31.05.2016 09:30 - | foto: Walt Disney Studios

Prapodivně napojené pokračování Alenka v říši divů: Za zrcadlem si nevedlo špatně a s náskokem porazilo animované Angry Birds ve filmu i X-Men: Apokalypsa.
Jennifer Lawrence ve filmu X-Men: Apokalypsa / X-Men: ApocalypseV její rodné zemi USA se premiérové Alence v říši divů: Za zrcadlem příliš nedařilo a musela se spokojit se stříbrem. I přes nepříznivé recenze a kritizovanou snahu režiséra Jamese Bobina navázat na Burtonův styl se u Čechů stala tato fantasy víkendovým hitem, jenž utržil 5 milionů. Daleko za ni tak zapadli animovaní Angry Birds ve filmu, jejichž příběh byl natočen podle světoznámé online hry, s poloviční tržbou. Z trůnu pak až na třetí příčku byli sesazeni X-Meni a Apokalypsa v jejich univerzu, která opět řádně zamíchala děním mezi mutanty. Podobný zmatek nastal i u Marvelu, což dokazuje jejich nejnovější kousek Captain America: Občanská válka, kde nám dobře známí hrdinové nečelili žádnému zloduchovi, ale sami sobě.

Letos doposud nejúspěšnější tuzemský snímek Teorie tygra o zdivočení zkroceného muže v důchodu se i po dlouhé době drží v horní pětici a podařilo se mu porazit i hranou předělávku klasické pohádky o chlapci Mauglím, Knihu džunglí, Časem jsme již potřetí mohli cestovat s Návštěvníky 3: Revolucí, ale ani toto dobrodružství již příliš velké množství diváků nenalákalo. Hůře na tom pak byla ještě Marshallova klasicky sváteční romantická komedie Svátek matek a desítku pak dokončily ještě "návody" Jak přežít single s Jak se zbavit nevěsty.

Fotografie z filmu Maggie má plán / Maggie's PlanDruhou půlku pak rozjeli Sousedi 2, kde se tentokráte bojovalo s nezvladatelným sesterstem od vedle. Níže se nachází disneyovská hitovka Zootropolis: Město zvířat spolu s novinkou Maggie má plán, kterou vede indie zlatíčko Greta Gerwig. Český pátý sequel Jak básníci čekají na zázrak si ještě zvládl uhájit čtrnáctou pozici a překonal nejen francouzský dokument Příběh lesa, ale i českého Dědu v předpremiéře. Z Francie sem připutoval ještě další dokument o herecké legendě, Belmondo. Poslední tři místa si pak mezi sebou rozdělili KoloniePat a Mat ve filmu a Hardcore Henry.

1. Alenka v říši divů: Za zrcadlem - 5 mil. (premiéra)
2. Angry Birds ve filmu - 2,4 mil.
3. X-Men: Apokalypsa - 2,3 mil.
4. Captain America: Občanská válka - 1,3 mil.
5. Teorie tygra - 911 tis.
6. Kniha džunglí - 643 tis.
7. Návštěvníci 3: Revoluce - 493 tis.
8. Svátek matek - 457 tis.
9. Jak přežít single - 297 tis.
10. Jak se zbavit nevěsty - 279 tis.

11. Sousedi 2 - 237 tis.
12. Zootropolis: Město zvířat - 180 tis.
13. Maggie má plán - 143 tis. (premiéra)
14. Jak básníci čekají na zázrak - 71 tis.
15. Příběh lesa - 63 tis.
16. Děda - 60 tis. (předpremiéra)
17. Belmondo - 48 tis.
18. Kolonie - 40 tis.
19. Pat a Mat ve filmu - 38 tis.
20. Hardcore Henry - 37 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY