Kinopremiéry: X-Men a návštěvníci vyhlížejí svátek matek a poznávají cenu slávy

Vydáno: 18.05.2016 07:25 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z aktuálního kvarteta premiér je největším tahákem další pokračování komiksové ságy X-Men. O diváckou přízeň s ním budou bojovat především hvězdně obsazená komedie Svátek matek a třetí díl francouzských Návštěvníků.
X-Men: Apokalypsa (X-Men: Apocalypse) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu X-Men: Apokalypsa / X-Men: ApocalypseDalší pokračování mutantí ságy zůstává přece jen co do očekávání trochu za jinými komiksovými blockbustery, nicméně stále má svou skupinku fanoušků. K režii se znovu vrátil její filmový duchovní otec Bryan Singer, který láká na přítomnost slavného záporáka a samozřejmě i na hvězdné obsazení, v němž nechybí James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Hugh Jackman nebo Nicholas Hoult. Ačkoli první ohlasy nejsou úplně nadšené jako před lety a hovoří o velmi dobré, byť stále jen jednohubce s ne úplně dokonalými triky, divácký zájem zřejmě bude velký. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Nejsilnější z mutantů X-Men, Apocalypse se stal nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tísici letech a je rozčarován ze světa, do něhož vstoupil. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender), aby nastolil nový řád, kterému chce vládnout. Proti němu se postaví tým mladých X-Menů, jemuž šéfují Raven (Jennifer Lawrence) a profesor X (James McAvoy). Osud světa se tak ocitá v jejich rukou. 

Zajímavost: McAvoy si kvůli roli nechal oholit hlavu.

Oficiální český trailer filmu X-Men: Apokalypsa / X-Men: Apocalypse
Svátek matek (Mother´s Day) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Svátek matek / Mother's DayS romantickou komedií o všech matkách a nejen jich se na plátna kin vrací v žánru ostřílený Garry Marshall. Ten v ní navazuje na své předchozí počiny plné hvězdných herců a jednotlivých příběhů zdánlivě obyčejných lidí, které se ale netěšily příznivým ohlasům. Nejinak tomu je i v tomto případě, neboť těžko můžeme čekat, že stárnoucí tvůrce změní svůj styl. Pravděpodobně tak znovu dostaneme přeslazenou podívanou, v níž je plno zbytečných osudů a málo humoru. Nejlákavější tak je obsazení, v němž nechybí Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis a další.

Synopse: Už jen několik dnů chybí do Dne matek a několik rodin se musí rozhodnout, jak tento čas stráví. Někdo ho prožije po boku nových lásek, někdo po boku ztracených lásek, někdo úplně bez lásky. Každopádně se tenhle den nesmazatelně zapíše do jejich historie.

Zajímavost: Roberts si za čtyři dny práce vydělala tři miliony dolarů.

Český trailer filmu Svátek matek / Mother´s Day
Návštěvníci 3: Revoluce (Les Visiteurs: La Révolution) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Návštěvníci 3: Revoluce / Les Visiteurs: La RévolutionPo patnácti letech od poslední, značně neúspěšné mise se do kin vrací na začátku devadesátých let úspěšná a oblíbená francouzská komedie o rytířích cestujících časem. Ačkoli se režie a scénáře opět chopil Jean-Marie Poiré a v hlavních rolích nechybí Jean Reno a Christian Clavier, k jedné podstatné změně od posledně došlo - koprodukce není s USA, což by výsledku mohlo jen pomoci, neboť by tvůrci nemuseli dělat kompromisy ohledně humoru a mohli by zůstat u toho typicky francouzského, který sklízí úspěchy minimálně v Evropě. České ohlasy jsou zatím poměrně spokojené, ty zahraniční už podstatně méně, to ale nikoho nepřekvapí a naopak by to mohlo znamenat návrat ke kořenům. Uvidíme.

Synopse: Středověký rytíř Godefroy de Montmirail (Jean Reno) a jeho oddaný sluha Jacquouille (Christian Clavier) se ocitají v době Velké francouzské revoluce, kde musí mimo jiné čelit svým potomkům. Zatímco rod Godefroyů z Francie prchá, praděti Jacquoilla jsou revolucionáři. Oba přátelé tak najednou stojí na opačných stranách barikády.

Zajímavost: Snímek se natáčel i v ČR, konkrétně na jižní Moravě, v Kutné Hoře a okolí, Praze a na několika zámcích středních Čech.

Originální český trailer filmu Návštěvníci 3: Revoluce / Les Visiteurs: La Révolution
Cena slávy (La rançon de la gloire) (Film Europe)

Český plakát filmu Cena slávy / La rançon de la gloireFrancouzské komediální drama zaujme především neobvyklým námětem, který vychází ze skutečnosti (ačkoli se celá věc v reálu odehrála údajně dost jinak) a slibuje docela zábavnou podívanou. Zatím stále ne tolik režírujícího herce Xaviera Beauvoise zná jen málokdo, tudíž lze lákat jen na Benoîta Poelvoordea v jedné z hlavních rolí. Ohlasů zatím moc není a navíc jsou dost rozporuplné a protichůdné, potenciálnímu zájemci tak výběr příliš neusnadní. Je ale jasné, že milovníci podobných bizarních žánrovek si tohle ujít nenechají.

Synopse: Eddymu (Benoît Poelvoorde) je čtyřicet a právě ho propustili z vězení. Vlastně není vůbec ničím zajímavý. Jeho kamarád Osman (Roschdy Zem) bydlí v karavanu, má manželku v nemocnici, chytrou dceru a žádné peníze, kterými by rodinu uživil. Když Eddy zahlédne v televizi reportáž o smrti Charlieho Chaplina, dostane geniální nápad, jak si pomoci k penězům. Otázkou je, zda únos rakve slavného tvůrce může vůbec vyjít.

Český trailer filmu Cena slávy / La rançon de la gloire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY